|

Sabiha Gökçen’de korsanlık

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda (SGH) korsan yolcu taşımacılığı yapan Akmis Seyahat çalışanları terör estirdi. 8 kişilik bir eşkıya grubu, havalimanının yasal firması Gökyüzü Seyahat’in çalışanlarına bıçak ve sopalarla saldırdı, 2'si ağır 4 kişiyi yaraladı. Saldırıyı organize eden Akmis Seyahat’in İşletme Müdürü B.D. ve bir kişi gözaltına alındı. Gökyüzü Seyahat yetkilileri, eşkıyalığa göz yuman SGH’nin İşletme Müdürü Hasan Naiboğlu ve ekibine tepki gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:08 - 7/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Sabiha Gökçen’de korsanlık
​Sabiha Gökçen’de korsanlık

Uluslararası yolcu taşımacılığı yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda şehir eşkıyası, yılda 40 milyon liralık haksız kazanç uğruna terör estirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce havalimanına girişi yasaklanmasına rağmen usulsüz olarak alana gelip yolcu alan ve taşımacılık yapan Akmis Seyahat firması çalışanları, Gökyüzü Seyahat firması çalışanlarına saldırdı. Gökyüzü Seyahat’ın 4 çalışanı yaralandı. Yaralılardan Yakup Eser ve Ömer Delioğlu’nun durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

KANLAR İÇİNDE KALDILAR

Akmis Seyahat’in havalimanı işletme müdürü B.D.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişilik grup, önceki gece ellerindeki demir sopa ve bıçaklarla Gökyüzü Seyahat çalışanlarına saldırdı. Yolcuların gözü önünde yaşanan saldırı sonucu Gökyüzü Seyahat çalışanı Erkan İmre, Ömer Delioğlu, Nuri Çil ve Yakup Eser bıçaklandı. Kanlar içinde kalan 4 kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

ELEBAŞI MÜDÜR GÖZALTINDA

Yaralılardan Yakup Eser ve Ömer Delioğlu’nun durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Saldırı sonrası korsan firmanın havalimanı işletme müdürü B.D. ile kardeşi güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Şüpheli B.D.’nin alkollü olduğu iddia edilirken, kavgaya karışan diğer saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Gökyüzü Seyahat’in havalimanı işletme yetkilisi Salih Ünal, “Burası uluslararası bir havalimanı. Onlarca yolcunun önünde bu olaylar yaşanıyor. Bizler, havalimanında iş yapmaya çalışıyoruz ama can güvenliğimiz yok. Ciddi tehdit altındayız. Usulsüz taşıma yapan bu firma, tüm kurumlar tarafından bilinmektedir. Maalesef, bu firmaya göz yumulduğunu düşünüyoruz. Ciddi bir yaptırım uygulanmıyor. Bir yıl önce de aynı sorunla yüz yüze kalmıştık. Yine bıçak ve sopalarla bize saldırmışlar, bir arkadaşımızı ağır yaralamışlardı. Bu yıl da ayın şekilde saldırdılar. Bu defa 4 arkadaşımız yaralandı. İkisinin durumları ağır. Bizden birileri öldükten sonra mı yetkililer devreye girecek” diye konuştu.

ZORBALIĞA
GÖZ YUMULUYOR

Bu firma araçlarının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce havalimanlarına girişinin yasaklandığını hatırlatan Ünal, “Yasağa rağmen, bu korsan firma çalışanları, usulsüz olarak alana gelerek yolcu alıyor ve taşımacılık yapıyor. Yaklaşık 1.5 yıldır korsan taşımacılık yapmaya devam ediyor. Bu zorbalığa kim izin veriyor” dedi. İstanbul Valiliği’nin yetki alanındaki SGH’nin İşletme Müdürü Hasan Naiboğlu ve ekibinin eşkıyalığa göz yumması tepki topluyor.

  • Geçen yıl da saldırmışlardı
  • Korsan taşımacılık yapan Akmis Seyahat’in çalışanları, yaklaşık bir yıl önce de, Gökyüzü Seyahat firması yetkililerine bıçakla saldırmıştı. Havalimanına giriş izni olmadığı halde usulsüz olarak gelen ve korsan taşımacılık yapan firma çalışanları, Gökyüzü Seyahat firmasının tercümanı Turgay Şirket’i 6 yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı.
Belgeleri tam
3 kez iptal edildi

Gökyüzü Seyahat’in havalimanı işletme yetkilisi Salih Ünal, korsan firma Akmis Seyahat'in belgelerinin 3 kez iptal edildiğini kaydetti. Ünal şu bilgileri paylaştı: “Yakın zamana kadar Pegasus Havayolları adına taşımacılık yapan Akmis Seyahat’in belgeleri, sivil havacılık tarafından 2 yıl içerisinde 3 kez iptal edildi. Bu iptal nedeniyle sözleşmesi feshedilen Akmis Seyahat, korsan taşımacılıkla yılda 40 milyon liralık haksız kazanç elde ediyor. Hürriyet gazetesi önceki gece yaptığı haberde yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali Pegasus’un sözleşmesini bitirdiği Akmis Seyahat’i haklı göstermeye çalıştı. Akmis Seyahat korsan olduğu halde Gökyüzü Seyahat’i korsan firma olarak gösterdi.”

Her gün 15 bin kişiyi
250 metre yürütüyorlar

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu taşıyan toplu taşıma araçları bir süredir Akmis Seyahat yetkilileri ile ortak hareket eden taksicilerin de hedefindeydi. Havalimanında tekel olmak isteyen ve yolcuları şehir içine sadece kendilerinin taşıması için havalimanını işleten şirketlere baskı yapan taksi kooperatifi, gelen yolcuların çıkış yaptıkları ana kapıyı bir süre önce kapattırmıştı. Kooperatif, her gün havalimanına iniş yapan, aralarında yaşlı ve hastaların da olduğu 15 bin yolcunun valizleriyle birlikte 250 metre yürüyerek taksi durağının önündeki kapıdan çıkmalarını sağlamıştı. Taksi kooperatifleri aynı sebeple bir yolcu otobüsünün şoförünü darp etmişti.

#Hasan Naiboğlu
#Gökyüzü Seyahat
#Sabiha Gökçen
7 yıl önce