|

Sabiha Gökçen'de patlama

Önceki gece Sabiha Gökçen Havalimanı’nda apronda şiddetli bir patlama meydana geldi. Havan saldırısından kaynaklandığı iddia edilen patlamada aprondaki bir uçakta temizlik yapan Zehra Yamaç hayatını kaybetti, arkadaşı Canan Çelik Burgucu ise yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:02 - 24/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul-Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Önceki gece saat 02.05 sıralarında Sabiha Gökçen hAva limanında şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle apronda bulunan 5 uçakta hasar meydana geldi. Kabin camı parçalanan Pegasüs Havayolları'na ait bir uçakta bulunan temizlik görevlileri Zehra Yamaç başından, Canan Çelik Burgucu ise elinden yaralandı. Yamaç, kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetti. Patlamanın aprona atılan 3 havan mermisinden kaynaklandığı öne sürüldü.



GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILDI


Patlamanın ardından havalimanına çok sayıda polis ve itfaiye ekibi ile kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi polis helikopteri gönderildi. Sabiha Gökçen çevresindeki güvenlik tedbirleri arttırıldı. Girişteki kontrol noktasında araçlar durdurularak arandı, sürücüler ve yolcular kimlik kontrollerinden geçirildi. Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme şubelerine bağlı çok sayıda polis, havalimanının karşısındaki Orhanlı mevkiinde makilik alanda delil aradı. Gün boyu süren aramalar sırasında, bazı bölgelere şerit çekilerek vatandaşların bu alanlara girişi engellendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



5 uçakta hasar


Havalimanı'nda meydana gelen patlamada ilk hasar gören 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçak oldu. 2 kadın işçi tam bu noktada yaralandı. İkinci hasar ise bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinde 201 numaralı köprü yakınlarında gerçekleşti. Uzman ekipler, üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonundaki uçakta olduğunu belirledi. Park halindeki 2 uçakta da küçük çaplı hasar oluştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, patlama nedeniyle 5 uçakta küçük çaplı hasar olduğunu, bu uçakların hangara alınarak gerekli müdahalelerin yapıldığını söyledi. Sabah saatlerinde uçak seferlerinin normale döndüğünü ifade eden Yıldırım, “Uçuşlar sorunsuz bir şekilde deam ediyor. Şu anda bir hükme varmak, yorum yapmak erken ama şunun bilinmesini isterim, havalimanının güvenliği konusunda herhangi bir zafiyet söz konusu değil. Uluslararası standartların hükmettiği bütün tedbirler, bütün detaylarıyla alınmış durumda" dedi.



Didik didik arandı




Havalimanının tam karşısındaki makilik alan, polisler tarafından didik didik arandı. Bazı bölgelere şerit çekilerek yapılan


aramalar gün boyu sürdü.



Ölen temizlikçi yeni işe girmiş


Temizlik görevlisi 30 yaşındaki Zehra Yamaç'ın, kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi yakınlarını gözyaşına boğdu.





Ayakta durmakta güçlük çeken genç kadının eşi Musa Yamaç, “Suçluların en yakın zamanda yakalanmasını istiyorum. Başka bir şey isteğim yok devletten. Yeni işe girmişti, yaklaşık 4 ay olmuştu” diye ağladı. 8 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Zehra Yamaç'ın yaknılarının da üzgün oldukları görüldü. Yamaç'ın (30) cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.



#Sabiha Gökçen Havalimanı
#Zehra Yamaç
#pegasus
8 yıl önce