|

Sağ yakalanan 'milyonluk terörist' daha önce iki kere ölmüş

Muş'un Varto ilçesi Teknedüzü köyünde geçen 6 Nisan'da düzenlenen operasyonda sağ yakalanan ve başına 1 milyon lira ödül konulan PKK'lı terörist Mehmet Hayme'nin yakınlarına, 2001 ile 2008 tarihlerinde iki kez, "Oğlunuz çatışmada öldü" denilerek 2 cenaze verildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
13:50 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 15:45 - 29/04/2016 Cuma
DHA
Muş'ta sağ olarak yakalanan ve başına 1 milyon ödül konulan terörist Mehmet Hayme'nin, 'öldü' diye 2 defa ailesine teslim edildiği ortaya çıktı.
Muş'ta sağ olarak yakalanan ve başına 1 milyon ödül konulan terörist Mehmet Hayme'nin, 'öldü' diye 2 defa ailesine teslim edildiği ortaya çıktı.

Varto ilçesine bağla Teknedüzü köyü ve kırsalında 6 Nisan'da 49'uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce düzenlenen 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak-56' adlı operasyonda sağ yakalanan ve başına 1 milyon lira ödül konulan PKK'lı terörist Mehmet Hayme ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Teröristin babası, iki cenazeyi de Diyarbakır'da defnettiğini ancak, sonradan oğlunun yaşadığını öğrendiğini söyledi.



Dönemin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği ile Bingöl İl Jandarma Komutanlığı arasındaki yazışmalarda, PKK'lı Hayme'nin daha önce iki çatışmada öldürüldüğü belirtilerek, ailesine 2 cenaze verildiği anlaşıldı.



İlk 2001 yılında verilmiş


Bura göre, Bingöl Yedisu kırsalında 2001'de çıkan ve 20 PKK'lının öldürüldüğü çatışmada öldürülenlerden birinin, 1999'da 17 yaşındayken örgüte katılan Mehmet Hayme olduğu belirtilerek ailesine bir cenaze teslim edildi. Aile teşhis yapmadan cenazeyi Diyarbakır'da defnettikten 6 ay sonra Hayme'nin çatışmadan sağ çıktığı belirlendi.





İkinci kez 2008'de teslim edilmiş


Aynı durumun 3 Şubat 2008'de bir kez daha meydana geldiği yazışmalarda ortaya çıktı. Bingöl'de öldürülen 10 PKK'lıdan birinin Mehmet Hayme olduğu bildirilince, baba Şafi Hayme oğlunun cenazesini teşhise gitti. Tanınmayacak haldeki cesetlerden birini oğlunu benzeten Şafi Hayme o cenazeyi de Diyarbakır'a getirerek daha önce oğlu diye defnettiği diğer cenazenin yanına toprağa verdi. Ancak, bu kez 3 ay sonra yani ikinci kez Mehmet Hayme denilerek aileye verilen cenazenin de Hayme'ye ait olmadığı ve kırsalda 'Devrem-Deniz' kod adı ile faaliyetlerini yürüttüğü ortaya çıktı.







#Muş
#Varto
#Mehmet Hayme
#PKK
8 yıl önce