|

Sahte öğretmen avı sürüyor

MEB, sahte diplomalı öğretmenlerin tespit edilmesi için çalışmalara hız verdi. Bugüne kadar 80 sahte diplomalı öğretmen tespit edilirken 1997 yılından bu yana yapılan tüm atamalar incelemeye alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 الخميس
Güncelleme: 02:30 - 11/02/2016 الخميس
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın “sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini” açıklamasının ardından sahte diplomalı öğretmenlerle ilgili için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) sahte diploma düzenleyerek başvuran öğretmen avına hız verdi. Şu ana kadar 80 öğretmenin sahte diploma ile sınava girdiğini tespit eden MEB, geçmiş dönük de çalışma başlattı. 1997 yılından bu yana yapılan tüm öğretmen atamalarını inceleyen MEB, üniversitelerle bu doğrultuda yazışmalar yapıyor.



KİŞİLER ÖRGÜT BAĞLANTILI


Sahte öğretmenlerle ilgili gelişmelerin ucunun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK'ya dayandığı belirlendi. Örgütlerin kendi elemanlarını devlete sızdırmak için diplomalarda sahtecilik yaptığı öne sürüldü. Bu arada diplomalarla ilgili çalışmalara başlandığından bu yana hakkında soruşturma olmamasına rağmen dilekçe vererek öğretmenlikten istifa eden kişilerin olması da dikkat çekti.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#sate öğretmen
#sahte diploma
٪d سنوات قبل