|

Sahte pasaportla yakalandılar

Gizlendikleri evde kıskıvrak yakalanan firari hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya’nın yarın Yunanistan’a kaçmayı planladıkları ortaya çıktı. FETÖ üyelerinin, sadece hâkim ve savcıların ev sahibi olduğu sitede yakalanması dikkat çekerken, telefon kullanmadıkları, eşleri ile hiç görüşmedikleri öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/02/2017 الأحد
Güncelleme: 08:05 - 19/02/2017 الأحد
Yeni Şafak
Yunanistan'a kaçacaklardı
Yunanistan'a kaçacaklardı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı 7 Şubat 2012'de ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya, Ergenekon soruşturmalarının hâkimi Dursun Ali Gündoğdu ve Selam-Tevhid kumpasını başlatan Savcı Adnan Çimen, İstanbul Başakşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait bir hücre evinde yakalandı. Operasyonun detayları ortaya çıkarken, baskını yapan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önemli dokümanlara ulaştı. FETÖ üyelerinin saklandığı evde dijital dokümanlar, gerçek olduğu değerlendirilen pasaportlar, bilgisayar ve flash bellek ele geçirilirken, 2 savcı ve hâkim Gündoğdu ile ilgili ek gözaltı süresi alınmasının ardından pazartesi günü Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.





ORGANİZE ŞUBE TAKİPTEYDİ


Operasyonu düzenleyen İstanbul Organize Şube'nin, hücre evini yakın zaman önce tespit ettiği, bağlantılarını ve kimlerin eve girip çıktığını çözmek için uygun zamanı bekledikleri öğrenildi. FETÖ'cü firarilerin, 3 gün içerisinde Yunanistan'a kaçmayı planladıkları belirlenince, operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonu düzenleyen ekipler, FETÖ'cüleri kıskıvrak gözaltına aldı. İlk tespitlere göre ise Yunanistan'da bulunan FETÖ üyeleri ile bağlantı kurulduğu anlaşılırken, pasaportların hazırlanmasının beklendiği ifade edildi. Operasyonun ikinci ayağında, polis yine Başakşehir bölgesinde bir daireye baskın yaptı. Bu dairede ise FETÖ üyesi eski hakim Dursun Ali Gündoğdu'nun teyzesinin oğlu Erol Yılmaz İrfanoğlu yakalanarak gözaltına alındı.



DESTEKÇİ KUZEN YAKALANDI


İrfanoğlu'nun, FETÖ'cü hâkim ve savcıların tüm işlerini gördüğü, daireyi onlar için kiraladığı ve pasaportların hazırlanmasına da yardımcı olduğu belirlendi. Sitede sadece hâkim ve savcıların ev sahibi olduğu belirlendi. FETÖ'cü hâkim ve savcıların hücre evinde 2 aydır kaldıkları belirlendi. Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya'nın daha önce farklı dairelerde saklandıkları, 2 ay önce ortak bir kararla Başakşehir'in Kayaşehir bölgesine söz konusu siteye geçtikleri dile getirildi. Emniyet yetkililerinin verdiği ilk bilgilere göre, bu siteye yerleştikleri günden itibaren Yunanistan'a kaçma planları yapılıyor.





Boş pasaportlar gerçek olabilir


Evde ele geçirilen pasaportlar gerçek olup olmadığının incelenmesi için Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Pasaportların gerçeğe çok uygun olduğu belirlendi. Gerçek çıkması halinde nereden temin edildiği araştırılacak. FETÖ'cülerin yakalandığı daireyi görüntüleyen Yeni Şafak'a eski hakim Dursun Ali Gündoğdu'yu yakalandıktan sonra çekilen fotoğrafından tanıyan bir vatandaş, daireden daha önce çok kez dışarıya çıktığını, civarda dolaştığını fakat şüpheli hareketlerde bulunmadığını söyledi. Bölgenin sadece hâkim ve savcılara ait dairelerden oluşması ise dikkat çekiyor.





Mazgaldan çıkan disk inceleniyor


FETÖ'cülerin yakalandığı dairenin girişindeki mazgalda 64 GB'lık flash bellek bulundu ve incelemeye gönderildi. Öte yandan sitenin teknik işleri ile ilgilenen personellerden biri 2 gün önce daireye girdiğini belirterek şöyle konuştu: “Isı sorunu arızası nedeniyle o daireye girdim. Kapıyı bana bir beyefendi açtı. Gösterdiğiniz fotoğraflara göre eski hakim Dursun Ali Gündoğdu. O olduğunu şimdi anlıyorum, tanımıyordum çünkü. Teknik bir arıza olduğunu söyledim ve içeri girdim. Şüphelenecek tek bir hareket yoktu, çok rahattı. Üzerinde pijama vardı ve evde bilgisayar açıktı. Kısa süren işlemimi tamamladım ve evden çıktım".








#FETÖ
#İstanbul Organize Şube
#Sadrettin Sarıkaya
#Hakan Fidan
٪d سنوات قبل