|

Saldırı emri IŞİD emirinden

Sultanahmet'te 12 Alman vatandaşının öldüğü canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede eylem emrini halen Irak’ta bulunan IŞİD’in Harici Emiri Omar-Ebu Abid’in verdiği ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:40 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Sultanahmet Meydanı Dikilitaş önünde meydana gelen ve 12 Alman vatandaşının hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı canlı bomba eylemine ilişkin soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 18'i tutuklu ikisi firari 26 şüpheli hakkında 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen cezalar talep edildi. Canlı bomba Nabil Fadlı'nın yaklaşık 15 gün Taksim Meydanı, Sultanahmet Meydanı, Galata Kulesi, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Saint Antuan Kilisesi gibi turistik ve dini mekanları keşif amaçlı gezip fotoğrafladığı, eylemden önceki 4 gün ise Sultanahmet Meydanı Dikilitaş civarında keşif yaptığı belirtildi.



SÜREÇ BİR AYLIK


İddianamede eylem emrini halen Irak'da bulunan IŞİD'in harici emiri Omar-Ebu Abid'in verdiği, canlı bomba Nabıl Fadlı ve suçta kullanılan bombanın Türkiye'ye girmesi talimatını verdikleri öne sürüldü. İddianamede, sürecin yaklaşık bir ay içinde tamamlandığı belirtildi.



TALİMATLAR KRİPTOLU


İddianamede örgütsel talimatları içeren mesajların TrueCrypt kriptolama programı ile şifrelenerek gönderildiği ifade edildi.


#Sultanahmet
#Canlı bomba
8 yıl önce