|

Saldırı planları 3 yıl önce yapılmış

Ankara Başsavcılığı'nın PKK terör örgütünün Güvenpark'ta gerçekleştirdiği kanlı terör saldırısıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada yeni gelişme yaşandı. PKK'nın saldırıyı 3 yıl önce planladığı belirlendi. Soruşturma kapsamında 3 bombacı yakalandı. Teröristlerin İstanbul'da 3 adrese patlayıcı malzeme gömdüğü tespit edildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 07:51 - 15/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

HDP, çözüm sürecinin Hükümet tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediği için bittiğini ileri sürerken, PKK'nın 3 yıl önce bugün gerçekleştiren saldırıları planladığı ve bomba yapımında kullanılacak malzemeleri gömdükleri belirlendi.



3'Ü TUTUKLANDI


Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 5 kişi hakkında mahkeme karar verdi. Şüphelilerden Azamettin K., Sebahattin K. ve Semih Y. tutuklanırken, 2'si de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.



BOMBA OTOBANA SAKLANDI


Tutuklama istemli sevk gerekçesinde ise zanlıların örgütsel faaliyetleriyle ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi. Buna göre, Azamettin K. ve Sebahattin K.'nin yanlarında kimliği belirlenemeyen bir kişiyle birlikte, İstanbul Şile ve Çatalca ilçelerinde ormanlık alanlara 'Hacı' kod isimli teröristin belirlediği yerlere patlayıcı maddeleri gömdükleri kaydedildi. Bu işlemin ardından ise yine 3 şüphelinin 25 Ekim 2013 tarihinde 34 DN 16.. plakalı araçla Ankara Çamlıdere otoban yakınlarında ormanlık bir alana da bomba yapımında kullanılan malzemeleri gömdükleri belirtildi. Teröristler, yeri unutmamak için işaret koyup, video kaydı da almış.



İZMİR, MUĞLA VE ESKİŞEHİR


İki zanlı,'Hacı' kod isimli teröristin talimatı üzerine Muğla Köyceğiz yolu civarına, İzmir Bornova yolu üzeri Çiçekli Köy bölgesine ve Eskişehir Karaağaç Köyü civarına benzer şekilde patlayıcı madde bulunan bidonları gömdükleri belirtildi. Şüphelilerin yaptıkları bu işlemleri kaydettikleri görüntüleri de 'Hacı'ya verdikleri ifade edildi.Diğer şüpheli Semih Y.'nin ise PKK/KCK terör örgütünden aldığı talimatlar doğrultusunda Ankara'da bombalama eylemleri gerçekleştirilmesi olasılığı olan yerlere ilişkin krokiler çizip bu yerlerin fotoğraflarını çekerek örgüte gönderdiğinin belirlendiği belirtildi.



KÜLLİYE'NİN KROKİSİ ÇIKTI


Elde edilen dijital veriler ve video görüntülerinin incelenmesi sonucunda, Semih Y.'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, değişik güvenlik kurumlarına ait bina ve tesisler, Selanik Caddesinde bulunan Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Anıttepe Askeri Lojmanları ve Gölbaşında bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'na ait yerlerin krokilerini çizdiği ve buralara ait fotoğraflamalar yaptığı, güvenlik önlemlerine ilişkin el yazısıyla raporlar düzenlediği kaydedildi.


#Ankara s aldırısı
#Ankara Başsavcılığı
#PKK
8 yıl önce