|

Şans'ın görevini oğlu Gece devraldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin kadrosunda bulunan, başta Van depremi olmak üzere birçok afet ve kazada arama-kurtarma çalışmalarına katılan Şans adlı köpek, yaşlılığa bağlı olarak önceki gün öldü. Şans'ın görevini ise oğlu Gece devraldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:36 - 3/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şans'ın görevini oğlu Gece devraldı
Şans'ın görevini oğlu Gece devraldı

11 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin kadrosunda bulunan, başta Van depremi ve Soma maden faciası olmak üzere birçok afet ve kazada arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Şans adlı köpek, önceki gün yaşama veda etti. Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yaşlılığa bağlı olarak önceki gün ölen Şans, eğitmeni İbrahim Yılmaz ve “takım arkadaşı” itfaiyeciler tarafından, belediyenin Seyrek’teki hayvan mezarlığına defnedildi. Yurt içi ve yurt dışındaki birçok kurumdan sertifika verilen “Şans”, Van’da 2011’de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde 11 yaşındaki bir çocuğun enkazdan sağ çıkarılmasında da büyük rol oynamıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şans’ın eğitmeni İbrahim Yılmaz, duyduğu üzüntüye ifade ederek şunları kaydetti: “11 yıldır birlikte çok zorlu görevlere katıldık. O çok iyi bir ekip arkadaşıydı. O benim ailemin bir parçasıydı. Ne mutlu ki Şans, bize oğlu Gece’yi emanet bıraktı”

#Türkiye
#İzmir
7 yıl önce