|

SAT imamı kıskıvrak

FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde suikastçı SAT Komandolarına talimat veren FETÖ imamı İstanbul’da kıskıvrak yakalandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:24 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yeltendiği kanlı darbe planında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere devlet büyüklerine suikast düzenlemek için görevlendirilen SAT Komandolarına talimat veren 'imam' yakalandı. Kemal Işıklı (36) adlı 'SAT imamı' Çengelköy'deki evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. 15 Temmuz kalkışmasına ilişkin soruşturmada İstanbul Başsavcılığınca sorgulanan Astsubay Ö.D. darbeyi 13 Temmuz günü İstanbul Taşdelen'de bulunan ve cemaat abisi olduğunu belirttiği Hayati'den öğrendiğini kaydetti. Hayati'nin kendisini görüşmeye çağırdığını o an yanında bir başka kişi daha bulunduğunu kaydeden Ö.D, kendisine 'Kemal' isminde bir şahsın geleceği, bir şeyler söyleyeceği, o ne derse yapılması gerektiği talimatı verdiğini ifade etti.







'KEMAL NE DERSE YAP'


Ö.D. ifadesinde, “Hayati abi, 'Kemal ne derse yapın' dedi. Ertesi gün Kemal bana ulaştı. Darbe günü akşam SAT Grup Komutlanığı'nda olmamı tembihledi. Denileni yaptım, o akşam görevim olmamasına rağmen birliğe gelerek nöbeti devraldım. Kışlada gezerken birlik içerisinde araçlara silah yüklendiğine tanık oldum. Cemaat abisinin talimatı ile o gün birliğe geldim. Birlikteki faaliyetleri bu imam (Kemal Işıklı) organize ediyordu.”







Yapılan operasyonda ele geçirilen SAT imamı Işıklı ile birlikte 'örgüt imamı' seviyesinde başka bir kişi daha ele geçirildi. İtirafçı astsubay, bu kişinin Hayati isimli FETÖ abisi olduğunu teşhis etti. Polise kapıyı açmakta bir süre direnen Işıklı'ya ters kelepçe yapıldı. İkili, İstanbul Emniyeti'nde sorgulanıyor.



Evet darbeciyim


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için hazırlanan ekibi yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, ifadesinde suçlamaları kabul etti. Darbenin başarılı olması halinde örgüt tarafından MİT Müsteşarlığı'na atanacak Sönmezateş, “Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ'cü değilim” dedi. Saldırıyı organize edenlerden Binbaşı Şükrü Söymen'in kendisine 15 Temmuz'dan 5 gün önce “Hazır ol bu hafta şenlik var” dediğini ve darbeyi ima ettiğini belirten hain general, ifadesinde eşine de mesaj göndererek kendisinden boşanmasını istedi.


#FETÖ imamı
#Darbe girişimi
8 yıl önce