|

Satranç hamlesiyle 1.

SBS'de bu yıl başvuran 1 milyon 98 bin 285 aday arasında 677 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. Satranç Milli Takımı'nda olduğu için ek puan alarak bütün soruları yanıtlayan öğrencileri geride bırakan Nezihe Ezgi Menzi ise sınavın birincisi oldu.

Umut Odabaşı
00:00 - 13/07/2012 пятница
Güncelleme: 00:22 - 13/07/2012 пятница
Yeni Şafak
Satranç hamlesiyle 1.
Satranç hamlesiyle 1.

SBS'de bu yıl başvuran 1 milyon 98 bin 285 aday arasında 677 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. Sınıf puanı 500 olan öğrenci sayısı ise 449 olarak belirlendi. 2012'ye göre tercih yapabilecek öğrenci sayısı 1 milyon 42 bin 148 oldu. 2012 OYP'ye göre bir kişi birinci olurken 18 kişi ikinci bir kişi de üçüncü oldu. Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda Satranç Milli Takımı'nda olduğu için ek puan alarak bütün soruları yanıtlayan öğrencileri geride bırakan Nezihe Ezgi Menzi, sınav sonucunu da yine bir satranç turnuvasında aldı. Menzi, SBS Türkiye birincisi olduğunu 2012 Türkiye İş Bankası Ligi müsabakalarına katılmak için geldiği Konya'da otel odasında öğrendiğini söyledi.

HEM SPOR HEM DERS

Nezihe Ezgi Menzi, geçen yıl yapılan satranç turnuvasında Avrupa 2'ncisi olduğu için aldığı ek puanın ilave edilmesiyle SBS'de 507.424 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Derslerine çok iyi çalışamadığını anlatan Menzi, 4 aydır satranç turnuvalarına katıldığını belirtti. Her turnuva dönüşünde öğretmenlerinin yardımıyla konuları tekrarladığını anlatan Menzi, 'Mayıs ayından sonra test çözmeye başladım. Sınav sonrası cevap anahtarından baktım. Beklediğim bir sonuçtu ama bunu belge olarak görmek çok farklı' şeklinde duygularını dile getirdi.

Satrancın kendisine sistemli çalışmayı öğrettiğini anlatan Menzi, "Satrançta yakaladığım uluslararası başarıyla ek puan alarak başarılı oldum. Satranç benim için artık bir hobi değil, profesyonel olmak istediğim bir branş. Benim için anlamı çok büyük. Kendimi her sene geliştirmeye çalışıyorum. Hedefim satrançta dünya şampiyonu olmak. Sınava girecek arkadaşlarıma sadece satranç değil, bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Spor onlara nasıl düşünmelerini gerektiğini öğretir' dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYORUM

Öte yandan Anafen Dersanelerinde ilk 10'a giren 7 ve ilk beşe giren yedi öğrencinin de aralarında olduğu sınavın şampiyonları Fırat Kültür Merkezi'nde biraraya geldi. Atakent Doğa İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Özkılıç, "Resim yapmayı çok seviyorum insanların kas yapılarını, iskeletlerini daha iyi anlamak için doktor olmak istiyorum” dedi.


Yanlış mı görüyorum yoksa bu bir rüya mı

Yüzde 92 görme kaybı bulunan ve teleskobik gözlük kullanan İstanbul Üsküdar Özel Bilfen Koşuyolu İlköğretim Okulu öğrencisi Dolunay Kocabağ, İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 puanla Türkiye ikincisi oldu. Çamlıca'daki özel Bilfen Okulları'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocabağ, sınav sonucunu öğrendiğinde heyecandan gece uyuyamadığını belirterek, 'Çok sevindim. 'Yanlış mı görüyorum, acaba rüya mı görüyorum' dedim' diye konuştu. Gözlerinde görme kaybı bulunduğunu ve bu nedenle teleskobik gözlük kullandığını dile getiren Kocabağ, 'Bu şekilde eğitimimi sürdürüyorum. Sınavda ben kitapçığa işaretlememi yaptım, hocalarım kontrol ettiler. Ek süreye ihtiyaç duymadım. Kendi okulumda girdiğim sınavlarda da yetiştiriyordum zaten' dedi. Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye ikinciliğini kazanan Cem Ünüvar da Galatasaray taraftarı olduğu için Galatasaray Lisesi'nde eğitim görmek istediğini söyledi. Türkiye ikinciliğini İspanya'da arkadaşlarıyla birlikte gezide öğrenen Özel Çakabey İlköğretim Okulu öğrencisi Yiğit Atay, başarısından dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.



12 лет назад