|

Savaş gemileri hazır

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından dile getirilen Ege'deki mülteci dramı için NATO'nun devreye girmesi gerektiğine ilişkin açıklamalara NATO'dan olumlu tepki geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:10 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Türkiye'nin güvenliği için Akdeniz ve Karadeniz'de savaş gemileri hazır durumda. Türkiye ve Almanya'nın talebi üzerine Avrupa'daki mülteci krizi konusunu değerlendiriyoruz" dedi.



TÜRKİYE'YE DESTEK


Stoltenberg, gündemlerinde sığınmacı krizinin de olacağını ifade ederek, “NATO'nun Avrupa, Avrupa'ya yakın yerler, Ortadoğu, Suriye ve Türkiye'de gördüğümüz sığınmacı ve mülteci krizi karşısında müttefikleri nasıl destekleyeceğini de tartışacağız. Bunu Türkiye'nin inisiyatifi temelinde yapacağız” ifadesini kullandı. Merkel ile telefonda görüşen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Ege'de mülteci akınına karşı görevlendirilmesi halinde NATO'nun Yunan değil Türkiye karasularında izleme yapabileceğini söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmaier de Başbakan Merkel'in aksine NATO'nun bu meselede devreye girmesine karşı olduğunu ilan etmişti.


#Jens Stoltenberg
#Ahmet Davutoğlu
#nato
8 yıl önce