|

Savunma hakkı

İzmir Barosu, avukatların çeşitli saldırılar karşısında kendilerini savunmaları için Uzakdoğu savunma sanatı olan "Wing Tsun" kursu başlattı

İzmir
00:00 - 2/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:27 - 2/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Savunma hakkı
Savunma hakkı

İzmir Barosu Yönetim Kurulu, üyelerinden gelen talep üzerine, avukatların maruz kalabilecekleri tehlikelere karşı kendilerini savunabilmesi amacıyla Uzakdoğu savunma sanatı olan Wing Tsun kursu başlattı. Çin'de 300 yıl önce bir manastır rahibesi olan Ng Mui tarafından geliştirilen Wing Tsun'un güç gerektirmeyen teknik olduğunu belirten kurs öğretmeni Murat Aktaş, "Genç, yaşlı, bayan, erkek, zayıf, şişman herkes bu tekniği kullanabilir. Amerika ve Almanya'da askeri eğitim merkezlerinde bu teknik öğretilmektedir. Amaç, rakibin gücünü kullanarak, kendini savunmaktır" diye konuştu.

Aktaş, Çin'de bir yıl kalarak tekniği öğrendiğini, 1995 yılından bu yana da tekniği İzmir'de çeşitli kurumlarda çalışanlara öğrettiğini belirtti. Avukatların zaman zaman tehlikelere maruz kaldığını ifade eden Aktaş, "Avukatların özellikle haciz davalarında saldırılarla karşı karşıya kaldığını duyuyoruz. Ben tüm avukatlara, özellikle de bayan olanlara bu tekniği öğrenmelerini öneriyorum" dedi. Aktaş, tekniğin sıradan vatandaşlar tarafından kapkaç tehlikesine karşı da kullanılabileceğini belirtti.

4'ÜNCÜ KATTAN ATARIM TEHDİDİ

Aylık 10 YTL ödeyerek kurslara katıldığını ifade eden İzmir Barosu avukatlarından Elçin Arı, mesleğinin riskli olduğunu, her gün tehdit aldıklarını belirtti. Bir haciz davasına bakarken karşı tarafın kendisini 4. kattan atmakla tehdit ettiğini söyleyen Arı, şunları kaydetti: "Kendimizi savunmak için böyle bir spor yapmayı uygun gördük. Bu teklifi İzmir Barosu Yönetim Kurulu'na sunduk, onlar da kabul etti. Şimdi yaklaşık on kişiden oluşan bir avukat grubu olarak kursa katılıyoruz. Hem spor yapıyoruz, hem de kendimizi savunmayı öğreniyoruz."

İzmir Barosu avukatlarından İsmail Kavak ise zor şartlar altında çalıştıklarını, meslektaşlarının zaman zaman ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.


17 yıl önce