|

Saygı duyun

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'li vekillerin tutuklanmasına ilişkin 'kaygılıyız' kervanına katılan isimlerden Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'u uyardı.

Yeni Şafak
04:00 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 04:56 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Önceki günkü açıklamasında, “Hükümetin eylemleri, sürdürülebilir AB-Türkiye ilişkilerinin temeli ile Türk hükümetinin demokratik değerler ve Avrupa hedefinine olan bağlığını tartışma konusu yapıyor" ifadesini kullanan Schulz ile telefonda görüşen Başbakan Yıldırım, Avrupa'da bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgiden hareketle Türkiye hakkında beyanatlarda bulunduğunu belirtti. Yıldırım, Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa'da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğunu vurguladı.





TÜRKİYE HAKKINDA TALİHSİZ BEYANAT


Yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini belirten Yıldırım, ülkenin halihazırda başta PKK ve FETÖ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ettiğini ve terörün vatandaşları hedef almaya devam ettiğini söyledi. Bunun son örneği olarak Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı gösteren Yıldırım, terör şebekelerine destek verenlerin kim olursa olsun yargı sürecinden bağımsız olmadığını anlattı. Bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini belirten Yıldırım, Türkiye'nin AB üyeliği hedefinin kararlılıkla devam ettiğini ve diyaloğun artarak sürmesini istediklerini de kaydetti.



#Binali Yıldırım
#HDP
#FETÖ
7 yıl önce