|

SD kartla servis

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin İzmir’de ifade veren gizli tanık, hain teşebbüs sürecinde örgüt üyelerinin aralarında haberleşmelerini sağlayan mesajlaşma programının “mikro SD kartlar” içerisinde üst rütbeli askerlere ulaştırıldığı ve telefonlarına kurulumunun sağlandığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin İzmir'deki soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianamede Şapka kod adlı gizli tanığın ifadeleri yer aldı. Darbe planının Ankara'daki bir villada, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla hazırlandığını ve “TSK imamı” Adil Öksüz tarafından ABD'ye götürülüp Gülen'e bizzat onaylatıldığını anlatan gizli tanık, “Villada yapılan çalışmaların üst karargah planlaması olduğu, her kuvvetin alt çalışma gruplarının daha detaylı planları yapmak için farklı yerlerde çalıştıkları” bilgisini paylaştı. Bu planlamanın yanında Türk Silahlı Kuvvetlerinde darbeye ve örgüte destek vermeyeceği değerlendirilen generallerin listesinin de çıkarıldığını aktaran gizli tanık, “13 Temmuz 2016 günü saat 16.00 sıralarında gönderilen mesajda İzmir ilinde darbeye karşı çıkabileceğinden dolayı alınarak alıkonulacak generallerin listesi ile bu generallerin alınmasında kimlerin görevlendirilebileceğinin yazılı olduğu liste geldi” dedi.



Darbenin 15 Temmuz'da olacağını iki gün öncesinden öğrendiklerini, bunun üzerine karargahtan albay ve binbaşı rütbesindeki bazı subaylarla, sivil giyimli halde bir restoranda bir araya geldiklerini, darbeye ilişkin gelen mesajlar üzerine görüştüklerini anlatan gizli tanık, şu bilgileri paylaştı: “Örgütün bizden sorumlu olan sivili Cihan isimli kişinin bize vermiş olduğu Micro SD kartı takarak 'yeni WhatsApp' olarak adlandırılan programını, kullanıcı adı ve şifreleri girmek suretiyle telefonlara kurduk. Bu programı kurmamızdaki amacımız diğer örgüt mensupları ile daha sonra güvenli hat üzerinden haberleşmek içindi. Micro SD kartı parçalayarak attık, darbe planını konuşarak derdest edilecek paşaların isimlerini ve görev alacak TSK mensubu örgüt mensuplarının isimlerini paylaştık, görevlendirme yaptık.”



PROGRAM ASKERLERE ULAŞTIRILDI


“Bu verilen isimler haricinde de gerektiği takdirde TSK içerisinde alışılmış olan emir komuta zinciri içerisinde, başkaca görevlendirilecek diğer personellerden de faydalanılarak personelin kullanılabileceği konularını konuştuktan sonra ayrıldık. 15 Temmuz gecesi İzmir'de derdest edilecek generaller ile derdest edecek TSK içerisindeki terör örgütü mensupları listesinin daha önceden hazırlanarak gönderilmesi olayının, diğer 81 il için de önceden planlanarak illerdeki sorumlulara, aynı şekilde örgütün sivil askeriye imamları tarafından mesajla şifreli olarak bildirildiğini değerlendiriyorum.”


#FETÖ
#Adil Öksüz
#SD kartlar
8 yıl önce