|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 21:18 - 27/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Çocuklar gönlünce eğlensin





Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, çocukların Sihirli Şato'da deneyimleyecekleri illüzyon oyunları ile keyif dolu bir gün geçirmelerini sağlayacak. 2-11 Eylül tarihleri arasında İstanbul Cevahir'e gelen çocuklar, 12.00-20.00 saatleri arasında Sihirli Şato'da sihirbaz kostümlerini giydikten sonra illüzyonist eğitmenler eşliğinde keyifli dakikalar geçirecek. Süpriz hediyelerle sıradışı bir etkinlikte eğlenme fırsatı yakalayan çocuklar yaz tatilini keyifli noktalayacak.



Björk'ten gerçekliğe yeni boyut





İzlandalı müzisyen Björk'ün yeni sanal gerçeklik projesi ilk kez 24 Eylül- 28 Ekim tarihleri arasında Montreal'de başlayacak Red Bull Music Academy kapsamında sergilenecek. Türkiye'den İskeletor'un katılacağı akademi kapsamında aynı zamanda canlı performanslar, lecture'lar, etkinlikler ve atölyelerde farklı sanatçılar boy gösterecek. 38 ülkeden 70 katılımcının yer alacağı akademide katılımcılar, Just Blaze, Deradoorian, Matias Aguayo ve Lucrecia Dalt ile birlikte stüdyo seanslarına katılma şansı elde edecek.



Dört şehirde Shakespeare rüzgarı





Shakespeare ve sinemaseverler, "Shakespeare Yaşıyor" programı kapsamında dört farklı şehirde gerçekleştirilecek dört ayrı film gösteriminin tadını çıkaracak. British Council film ekibi, British Film Institute (BFI) işbirliği ile Shakespeare'in eserlerinden beyaz perdeye uyarlanan filmleri içeren bir tur programı düzenlenecek. Bir günlük Shakespeare film etkinliği; 8 Eylül tarihinde İstanbul Uniq (açık hava sahnesi), Bursa Nilüfer Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı YKSM ve Antalya Plaza Sineması olmak üzere dört farklı şehirde dört farklı sinema salonunda gerçekleştirilecek.



Bu yarışlar nefes kesecek





2016 Türkiye Rallikros Şampiyonası yarışı bugün Ankara Otomobil Sporları Kulübü Hitit Ayaş Termal Sağlık Merkezi ve Tatil Köyü'nde yeni inşa edilen rallikros parkurunda gerçekleştirilecek. Otomobillerin teknik özelliklerine göre 3 ayrı kategoride mücadele edeceği organizasyon, 11:30-12:30 saatleri arasında serbest antrenmanlar ile başlayacak. Ayrıca bugün İzmit Körfez Yarış Pistinde de 2016 Türkiye Drift Şampiyonası düzenlencek. 25 sporcu, 500 beygir gücündeki otomobilleri ile izleyenlere adrenalin dolu bir hafta sonu yaşatacaklar.



Heyecan dolu gemi yolculuğu



Sarmaşık filmi,4 Eylül'de UNIQ Açıkhava Sahnesi'nde sinemaseverlerle buluşacak. En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi erkek oyuncu ödüllerine sahip olan filmin konusu ise şöyle:





Sarmaşık gemisi Mısır'dan yük aldıktan sonra tahliye limanına doğru yola çıkar. Sefer devam ederken geminin armatörü iflas eder ve Mısır'a vardıklarında armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır, geminin üstünde haciz vardır. Mürettebattan gemiyi olası tehlikelere karşı hareket ettirebilecek sayıda kişinin kalması gerektiğini belirtirler. Pasaportları ellerinden alınır ve ne zaman biteceği belli olmayan maceraları Mısır açıklarında böylece başlar. Hepsinin kalmayı seçişindeki hikaye başkadır. Yolculuğun başında başlayan gruplaşmalar zamanla yerini sert tartışmalara bırakır. Yiyecek ve içeceğin iyice azalmasıyla kavgalar büyür ve gemi insanın insanı avladığı bir alana dönüşür.



Müzik ziyafetine hazır olun





AKS; ev sahipliği yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra akustik konserler ile etkinliklere hız kesmeden devam ediyor. AKS'de dün akşam pop müziğin sevilen ismi Gökhan Türkmen, dinleyicilerle buluştu. Türkmen, konserde sevilen şarkılarının yanı sıra cover eserler de seslendirdi. 31 Ağustos çarşamba akşamı ise Türk müziğinin usta ismi Bülent Ortaçgil, müzikseverlere hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşatacak. Saat 20.30'da başlayacak dinletilerin biletlerine Akasya'nın zemin kattaki gişesinden ve Biletix'ten ulaşabilirsiniz.



Bir edebiyatçının sıradışı hikayesi





Dublinesk, emekli olmuş ünlü bir edebiyat yayıncısının rüyasıyla başlar: Daha önce hiç ziyaret etmediği bir şehir olan Dublin'dedir ve hava, umutsuzlukla ağırlaşmıştır. Uyandığında bu rüya onun için bir takıntı haline gelir ve yayıncılığını yaptığı üç yazarla birlikte James Joyce'un Ulysses'inde Paddy Dignam'ın gömüldüğü mezarlığa gidip orada “Gutenberg Çağı” için bir cenaze töreni düzenler. Fakat bu sırada Samuel Beckett'a tıpatıp benzeyen gizemli bir adamın onu takip ettiğini fark eder. Sizi farklı bir edebiyat yolcuğuna çıkarak bu eser İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.



Yerli ve yabancı sanatçılar bu festivalde





Zorlu Performans Sanatları Merkezi, yeni sezonunun açılışını yerli ve yabancı müzik sahnesinden birçok ismi ağırladığı iki günlük bir “müzik maratonu” ile yapacak. 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan “MIX – Seslerarası bir deneyim”, farklı isimleri bir araya getirmenin yanı sıra kurulacak plak pazarı, bit pazarı ve sergilerle müzikseverlere tam bir festival ortamı sunacak. Etkinliklerde Ahmet Aslan, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek , Kolektif İstanbul, Aytaç Taksim Trio, She Past Away, The Ringo Jets, In Hoodies, Neophon Ensemble: Welcoming Maqam, Niyazi Koyuncu, Luxus, Ahmet Ali Arslan, Gökçe Kılınçer ve pek çok isim sanatseverlerle buluşacak.




#Şehir Rehberi
#konserler
#Festivaller
#Aktiviteler
8 yıl önce