|

Şehit Halil Kantarcı'nın eşi: 'O arkadaşları' nerede

FETÖ'nün hain darbe girişiminde şehit edilen Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı, Silivri'de görülen davanın duruşmasına katılımın az olmasına ilişkin bir paylaşım yaptı. Kantarcı, şehit eşinin arkadaşlarına seslenerek, 'Gözlerim iki gündür haberimiz olsa gelirdik' diyen Halil'in arkadaşlarını aradı" dedi.

Yeni Şafak
11:30 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:53 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehit Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı
Şehit Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı

15 Temmuz hain darbe girişiminin şehitlerinden Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı, İstanbul'da görülen ana davanın duruşmasında katılımın az olması sebebiyle sitem dolu bir mesaj paylaştı. Kantarcı, "Gözlerim iki gündür , geçen sefer haberimiz yoktu , haberimiz olsa gelirdik diyen arkadaşlarını aradı Halil'in" dediği mesajında şu ifadeleri kullandı:

  • 13. 30 da salon boşalmıştı. Gözlerim iki gündür, geçen sefer haberimiz yoktu, haberimiz olsa gelirdik diyen arkadaşlarını aradı Halil'in. Hani şu 16 temmuz günü 2 saat kaldı gidişine Halil, birazdan aramızdan ayrılacaksın, işte şimdi yoksun diye zaman tutan, bunları eşi görürse ne düşünür diye düşünmeyen, mezarlığına gidip yer bildirimi yapan, Halil'in yazdıklarını, sözlerini, anılarını ve fotoğraflarını paylaşan, her akşam çay içip sohbet ettiği arkadaşları, akrabaları, yakınındaki insanları vs... Her kimse onlar, işte onları. Bu davayı Halil'in hatrı için takip etmeyecekseniz bile en azından kendiniz için takip edin. Gelin görün, çay bardağına çay doldurmayı bile beceremeyecek, iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz insanlara nasıl vatanımızı teslim etmişiz, Nasıl mehmetçiğimizi bu insanlara emanet etmişiz? O gece bize bu kadar şeyi yaşatan insanlar, şimdi nasıl pişkin pişkin" emir komuta zincirinde ben emri sorgulamam" diyerek işin içinden çıkmaya yelteniyor. " Bugünkü sanık "Ben darbe planı yapmadım" dedi. Zaten ondan en ufak şüphemiz yok zira kendisinde 4 işlemi yapabilecek zeka olduğundan şüphe duyuyorum. Hepsinde aynı kibir, aynı kurnazlık, aynı acıtasyon ve aynı yetersizlik. Bugün de iki şehit annesi isyan etti en sonunda, mahkemeye ara verildi hepimizi dışarı çıkardılar. O esnada sanık yakınlarından biri askerlere şehit annesini göstererek "Önce o çıksın, sonra ben çıkacağım" dedi utanmadan. Nasıl arsızlar ve ne kadar vicdansızlar görün de biz ne yaşıyoruz biraz olsun anlayın. Ben bu davalara ne Halil için - çünkü o olabileceği en güzel yerde - ne çocuklarım için - çünkü onlar şehit çocuğu - ne kendim için katılıyorum. Bu millete bunca acıyı yaşatmış, böylesine zalim böylesine hain olabilmiş insanların cezalandırıldığını görmek için, Şehitlerimiz adına yapabileceğim tek şey bu olduğu için katılıyorum. Yarın ve öbür gün ben olamayacağım, umarım bu iki gün benim yerime orada olabilecek birileri olur.
#Ayşe Kantarcı
#15 Temmuz Darbe Girişimi
#Halil Kantarcı
7 yıl önce