|

Şehit polisin annesi: Annem o kadar güzel kokuyorsun ki

İstanbul'daki bombalı terör saldırılarında şehit düşen üç Konyalı polis memurundan biri olan Oğuzhan Duyar, memleketi Konya'nın Hüyük ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesinin oğlunun tabutuna sarılarak söylediği sözler yürekleri dağladı. Anne Nuran Duray, "Annem, o kadar güzel kokuyorsun ki, onu yapanların yanına koymayacağız. Sen güzel uyu benim meleğim" diyerek gözyaşı döktü.

Yeni Şafak
16:50 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:01 - 12/12/2016 Pazartesi
DHA

İstanbul'da bombalı terör saldırısında şehit düşen 22 yaşındaki polis memuru Oğuzhan Duyar, memleketi Konya'nın Hüyük ilçesinin Göçeri Mahallesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.



Henüz 6 aylık polis memuru Oğuzhan Duyar, Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit düştü. Şehit Duyar'ın cenazesi memleketi Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi'ndeki dedesi Hasan Duyar'ın evine getirilerek helallik alındı.



Şehit Duyar'ın cenazesi araçtan indirilmeden helallik alındı. Bu sırada yakınları, "Ağlamayın, hainleri sevindirmeyeceğiz" diyerek birbirlerine telkinde bulundu. Helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde yaklaşık 500 metre ilerideki törenin yapılacağı mahalle mezarlığının önüne götürüldü.



"Annen dimdik ayakta"


Polis mangası tarafından taşınan oğlunun cenazesi önünden geçtiği sırada, üstünde oğlunun polis montu bulunan ve güçlükle ayakta durabilen anne Nuran Duray, "Dimdik ayaktayım. Annen dimdik ayakta, senin yavrum" diyerek ağladı.



Oğlunun tabutunun arkasından gelen anne Duray tabuta sarılıp,"'Doyamadım kuzum sana. Doyurmadılar kuzum sana. Kalk da bir etrafına bak annem, senin ne kadar çok sevenin varmış. Güzel kuzum. Onlar ettiklerini bir gün bulacak annem. Sen huzurlu uyu" diyerek gözyaşı döktü. Nuray Duray, bu sırada yanına gelen babası Ömer Yaylı'ya, "'Yavrunun yavrusu gitti baba" diyerek sarıldı.



"O kadar güzel kokuyorsun ki"


Daha sonra tekrar tabuta sarılan anne Duray, "Annem, o kadar güzel kokuyorsun ki, onu yapanların yanına koymayacağız. Sen güzel uyu benim meleğim. Huzurla, selametle git. Dualarım senin ve hep vatanını koruyanlarla" dedi.



Dede Ömer Yaylı da, ''Benim kara koçum'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Güçlükte ayakta durabilen baba Metin Duray da gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Oğuzhan Duyar'ın, cenazesi kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.






#Konya
#Beşiktaş
#Oğuzhan Duyar
#Nuran Duray
#Ömer Yaylı
7 yıl önce