|

Şehit son konuşmasında helallik istemiş

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan 23 yaşındaki Onur'un babası Zeki Kılıç, oğluyla en son 15 Temmuz akşamı konuştuklarını ve oğlunun kendisinden helallik istediğini söyledi. Oğlunun kendisine 'Baba, devletimiz karıştı, ihtilal oluyor, ben gidiyorum, vatanı savunmaya gidiyorum, hakkını helal et' dediğini söyleyen Kılıç, 'Hamd olsun nice evladımı daha vatanım için veririm' diye konuştu.

Yeni Şafak
11:20 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:21 - 21/07/2016 Perşembe
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde cuntacıların açtığı ateş sonucu kalbinden vurularak şehit olan 23 yaşındaki Onur'un babası Zeki Kılıç, oğlunun son konuşmalarında kendisinden helallik istediğini belirterek, 'Yani yapacağı son vazifesini yaptı. Böyle evlatlar vatana feda olsun. Kendi canımı da her zaman feda ederim, vatanımız sağ olsun. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik eylemesin." dedi.



'Hamd olsun'


Kılıç, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da oğlu Onur dışındaki 2 çocuğu ve eşiyle birlikte memleketi Rize'de bulunduğunu, darbe girişimini de saat 23.00 sıralarında televizyondan öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine kendisiyle akrabalarının Rize'de sokaklara çıktığını, oğlu Onur'un da Boğaziçi Köprüsü'ne gittiğini anlatan Kılıç, saat 24.00'dan sonra oğluyla irtibat kuramadıklarını ifade etti. Baba Zeki Kılıç, "Acı haber de saat 05.30'ta geldi. Hamd olsun nice evladımı daha vatanım için veririm. Kendimi de seve seve feda ederim, vatanımız sağ olsun. Allah'a hamd olsun ki evladım böyle bir uğurda, vatan uğruna kendini feda etti." dedi.




Kılıç, oğlunun çok hayırlı bir insan olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Bana her zaman 'Baba gideyim savaşayım. Diyarbakır'a gideyim' derdi. Bir senedir bana hep böyle söylerdi. Allah demek ki böyle yazmış, böyle olmuş. Allah bu hainlere bu fırsatı bir daha vermesin. Allah bunları ıslah eylesin, kahru perişan eylesin, başka bir şey demiyorum. Acımız anlatılacak gibi değil ama hamd olsun vatan uğruna oğlum kendini feda etmiş. Hiç koymuyor bana, kendi canımı da seve seve feda ederim, her zaman da hazırım. Oğlumla son konuşmamız o akşam 22.30 sıralarında. Onur beni arayıp helallik istedi. Bana 'Baba, devletimiz karıştı, ihtilal oluyor, ben gidiyorum, vatanı savunmaya gidiyorum, hakkını helal et' dedi. Yani yapacağı son vazifesini yaptı. Böyle evlatlar vatana feda olsun. Kendi canımı da her zaman feda ederim, vatanımız sağ olsun. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik eylemesin."



Kılıç, eşi Aysel Kılıç'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini sözlerine ekledi.




#Darbe girişimi
#FETÖ
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Onur Kılıç
8 yıl önce