|

Şehitlere veda

Hakkari’de PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu ile Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Batu için Ankara’da düzenlenen törene MHP lideri Bahçeli ile Genelkurmay Başkanı Org. Akar da katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:44 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gerdan Tepe bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu Ankara'da, Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci da Zonguldak'ta toprağa verildi.



Şehit Uzman Çavuş Savaş Batu için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Cebeci Askeri Şehitliği'ne defnedildi.





İNTİKAMINI ALACAĞIM


Aynı çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci de Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde uğurlandı. Törende şehidin kardeşi Resul Keçeci, “İntikamını alacağım, kanını yerde koymayacağım” diye ağladı. Pazar yerinde binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Yeniköy'deki aile kabristanlığında toprağa verildi.


#Savaş Batu
#PKK
#Gerdan Tepe
8 yıl önce