|

Şehitlerimizi uğurladık

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit düşenlerin 10'u son yolculuklarına uğurlandı. On binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde, şehitlerin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:11 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Şehitlerimizi uğurladık​
Şehitlerimizi uğurladık​

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde “Sikorsky” tipi polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polis memurları Azam Güdendede, Ahmet Cihan Kilci, Ekrem Dereli, Candaş Kaplan ve Saadettin Demir, Astsubay Yavuz Karaman, hakim Onur Alan, polis memuru teknisyen Murat Ködük, komiser pilot Abdullah Ortanca, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu son yolculuklarına uğurlandı.


ANNESİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit hakim Onur Alan’ın cenazesi, Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı. Altınordu ilçesindeki Ulu Camii’ne getirilen Alan’ın cenazesi için burada tören düzenlendi. Anne Fatma, baba Mahmut ve abla Pelin Alan, tabutun başında gözyaşı döktü. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende, şehidin annesi Fatma Alan, tabuta sarılarak, “Yavrum canım oğlum beni de götür, beni bırakıp gitme” diyerek ağıt yaktı. Alan’ın cenazesi, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Şehit polis memuru Ahmet Cihan Kilci (32), memleketi Kayseri’de toprağa verildi. Şehit Kilci, Şehir Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’ne defnedildi. Şehidin tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı, Vali Kamçı tarafından baba Ejder Kilci’ye, fotoğrafı ise anne Dilber Kilci’ye teslim edildi. Dilber Kilci, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Polis memuru Candaş Kaplan memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Mustafa Kaplan, annesi Gülbahar ve KKTC'de asker olarak vatani görevini yapan kardeşi Çağdaş Kaplan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Kaplan’ın, metanetini koruduğu görüldü.

VATANI İÇİN ÖLDÜ

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman’ın (25) cenazesi, memleketi Çorum’da toprağa verildi. Şehidin annesi Mine, babası Hasan, kardeşi Mehmet Akif Karaman ve silah arkadaşları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babaannesi Meryem Karaman da ambulansla meydana getirildikten sonra sedyeden torununun tabutuna son kez baktı. Şehidin babası Hasan Karaman, “Hayatım boyunca oğluma iki şey öğrettim. Birincisi kendisi için yaşamayı, ikincisi de vatanı ve milleti için ölmeyi. Benim çocuğum vatanı ve milleti için ölmeyi tercih etti” diye konuştu.


ALLAH ŞEHİTLİĞİ NASİP ETTİ

Pilot komiser Abdullah Ortanca, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Ortanca’nın musalla taşına konan Türk bayrağına sarılı naaşının başına gelen yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Törene şehidin babası Recep, annesi Saadet ve kardeşi Selçuk Ortanca’nın yanı sıra şehidin mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ortanca’nın arkadaşlarına “Allah bana da şehitlik nasip etsin” dediği belirtildi. Bu arada şehitler Mesut Özdemir ve Hasan Yıldırım önceki gün toprağa verilmişti.

EVLATLARIN VEDASI

Şehitler polis memurları Saadettin Demir, Ekrem Dereli, Murat Ködük ve pilot Dilaver Karsavuranoğlu, polis memuru Ekrem Dereli’nin cenaze törenlerinde çocuklarının ağlamaları yürekleri dağladı.


AĞLAMAYACAĞIM!

Şehit Saadettin Demir’in Kırşehir Çarşı Camii’ndeki cenaze töreninde, şehidin eşi Sevcan, çocukları Mustafa Emir (16) ve Emre Can (20), annesi Sariye Demir ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin oğlu Mustafa Emir, “Babam Cizre’deki patlamada yaralanmıştı. ‘Gitme’ dedik, dinletemedik. ‘Vatan için gideceğim, birileri gitmek zorunda’ dedi. Şehadete erdiği için ağlayamıyoruz” diye konuştu.


ŞAPKASIYLA UĞURLADI

Pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun cenazesi, memleketi Çankırı’da toprağa verildi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Şehidin annesi Gülhan, eşi Gülşen, oğulları 23 yaşındaki Barış ve 21 yaşındaki Onur Karsavuranoğlu ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Başında şehit babasının şapkası bulunan Barış Karsavuranoğlu, Kılıçdaroğlu’na sarılarak ağladı.


GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Polis memuru Murat Ködük’ün cenazesi, memleketi Kütahya’da toprağa verildi. Şehidin eşi Ayten, çocukları Mustafa, Melek Nur ve Merve Nur, babası Mustafa, annesi Zahide Ködük ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.


Babaya son görev

Şehit polis memuru Ekrem Dereli’nin cenazesi, memleketi Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde toprağa verildi. Şehidin eşi Rebia Dereli, hasta olduğu için sedye üzerinde cenaze törenine katıldı. Şehidin oğlu Enes Dereli, babasının tabutunu taşıdı.

#PKK
#Tunceli
#Şehit
7 yıl önce