|

Şemdinli'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonlarda 5 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede hava destekli operasyonlar devam ederken, Sikorsky helikopterlerle de çeşitli noktalara özel birlikler indirildi.

Yeni Şafak
09:06 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 12:45 - 3/05/2016 Salı
Şemdinli'de 2 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonlarda 5 terörist öldürüldü.
Şemdinli'de 2 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonlarda 5 terörist öldürüldü.

Şemdinli'de askeri üs bölgesine düzenlenen terör saldırısının ardından, güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Operasyonda 5 terörist öldürüldü.



Genelkurmay Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Habeşti askeri üs bölgesine, dün bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu, çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu kaydedildi. Bölgede süren operasyonlarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.



  • Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hain saldırıda, Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan şehit olmuştu.



Hava destekli operasyon başlatıldı


Hain saldırıdan sonra bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterler belirlenen hedefleri vururken, Sikorsky helikopterlerle çeşitli noktalara özel birlikler indirildi.





Teröristlerin dağlık alana kaçması üzerine de bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi. Dün akşam saatlerinde başlayan operasyon bugün de sürdü.



Dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçesi üzerinden geçen savaş uçaklarının Kuzey Irak'ta PKK kamplarını bulunduğu Basyan, Hakurk, Kanireş ve Gare bölgelerine doğru yöneldiği görülürken, Şemdinli'nin Derecik, Umurlu, Aktütün, Yeşilova, Alan ve Tekeli Karakolları ve üs bölgelerinde ise sabah saatlerinden itibaren yoğun hareketlilik yaşandı. Belirlenen PKK hedefleri top atışları ve kobra hekipterlerle vurulurken, sikorsky helikopterler ise Şemdinli çevresindeki bazı tepelere özel birlikler indirdi.










#Genelkurmay Başkanlığı
#Şemdinli
#Hakkari
8 yıl önce