|

Şemdinli'de çatışma: 3 terörist öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla askerler arasında çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 4 asker ise yaralandı.

Yeni Şafak
18:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:22 - 27/08/2016 Cumartesi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.



Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Derecik bölgesinde operasyon yürüten askerlere saldırı düzenledi.



Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2'si ağır 4 asker yaralandı. Yaralılar helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine getirildi.



Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı.



PKK'lı 3 terörist öldürüldü


Şemdinli'ye bağlı Derecik Beldesi Yeşilova bölgesinde Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel'in yürüttüğü hava destekli operasyonlarda PKK'lı 3 teröristin ölü ele geçirildiği belirtildi.



Bölgedeki operasyonlar devam ederken PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor



Genelkurmay: Yaralı askerlerin durumu iyi


Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görsel ve internet basınında "Şemdinli Üs Bölgesine Saldırı' başlığıyla haber yayımlandığına dikkat çekilerek, "Şemdinli'de bir üs bölgesine saldırı olmamıştır. Şemdinli bölgesinde yürütülmekte olan bir operasyon esnasında teröristlerle çıkan silahlı çatışmada yararlanan askerlerimiz olmuştur. Yaralanan personelimizden 2'sinin ameliyatı başarılı geçmiş olup, durumları iyidir" denildi.








#Hakkari
#Şemdinli
#PKK
8 yıl önce