|

Şentop: Haşim Kılıç'ın yaptığı ihsas-ı rey

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Haşim Kılıç'ın, seçim barajına ilişkin açıklamalarını "ihsas-ı rey" olarak değerlendirdi. Şentop "Kılıç’ın görev süresi martta doluyor. Belki baraja takılabilecek bir partiden aday olacak" dedi.

Yeni Şafak
10:30 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 10:34 - 2/12/2014 Salı
Diğer

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın, bireysel başvuru yoluyla açılmış bir davanın konusu olan seçim barajına ilişkin açıklamalarını "ihsas-ı rey" olarak değerlendirdi. Şentop'un, AKŞAM'a yaptığı açıklama şöyle: "Bireysel başvurular, AYM Genel Kurulu'na gelmez. Ancak AYM Başkanı, "Genel Kurul'a getireceğim" diyor. Kılıç ya kanunları bilmiyor ya da kanuna aykırı yol izleyeceğini söylüyor."


İPTAL KARARI VEREMEZ 

"AYM'nin, bireysel başvuru yoluyla açılmış davada bir yasa hükmünü iptal etme yetkisi de yoktur. Yasaları hiçe sayarak yetkisi olmadığı bir konuda "iptal" kararı verse dahi, bu karar "seçimlere bir yıldan daha az süre kala yapılan değişikliklerin uygulanamayacağı" hükmü gereği 2015 genel seçimlerini etkilemez. Kılıç'ın görev süresi mart ayında dolacak. Bu tarihten sonra belki siyasete girecek ve baraja takılabilecek bir partiden aday olacak. Bu tabloda AYM Başkanı sıfatıyla konuşması komplikasyonlar doğurur?."  


Gazetecinin kişisel görüşüdür

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan seçim barajı tartışmalarıyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Gazeteci arkadaşımızın teknik bilgi kapsamında sorduğu bazı sorulara verilen cevaplardan yorumlar yapılarak bir sonuç çıkarılması tamamen gazetecimizin kendi görüşüdür."

Akşam
#mustafa şentop
#ak parti
#seçim barajı
#haşim kılıç
9 yıl önce