|

Sessizce dualarla

Diyarbakır’da durdurdukları taksideki teröristlerin ateş açması sonucu şehit düşen polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur memleketlerinde toprağa verildi. İki polis için ilk tören Diyarbakır’da düzenlendi. Törenin ardından şehit polisleri arkadaşları, sessizce ve dualarla memleketlerine uğurladı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, “Hainler, hesabını vereceksiniz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:41 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısında şehit olan polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi. İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen, ülkenin huzuruna göz diken hainlerin mutlaka yaptıklarının hesabını vereceklerini söyledi. Törende şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınan şehit polislerin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.



OĞLU BABASINI KARŞILADI

Diyarbakır'dan askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilen 41 yaşındaki şehit Ahmet Çiftaslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna daha sonra konvoy eşliğinde Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Turan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Ulu Camisine getirilen Çiftaslan'ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Tören sırasında babasının fotoğrafına bakan şehidin oğlu Muhammet Denizhan'a annesi Dilek Çiftaslan, babasının Türk bayrağı işlemeli gümüş yüzüğünü gösterdi. Şehidin annesi Süheyla Çiftaslan, eşi Dilek Çiftaslan ile yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katıldığı törende, şehit Çiftaslan, İl Müftü Yardımcısı Bayazıt Kanat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.



Şehide son görev

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Cengiz Erdur'un cenazesi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından uçakla Elazığ Havalimanı'na getirilen şehit Erdur'un Türk bayrağına sarılı naaşı, buradan alınarak konvoy eşliğinde Abdullah Paşa Mahallesi'nde bulunan ağabeyi Adem Erdur'un oturduğu apartmanın önüne getirildi. Sokağı dolduran şehidin yakınları Erdur'un cenaze aracındaki naaşı başında gözyaşı döktü. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından şehidin cenazesi, Sürsürü Mahallesi'ndeki Mevlana Camisi'ne götürüldü.



GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Buradaki törene katılan şehidin eşi Melek ve annesi Ayşe Erdur güçlükle ayakta durabildi. Müftü Peyami Güngör tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Erdur'un cenazesi, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tarih Öztürk ve Ejder Açıkkapı ile meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.






#şehit
#dua
#diyarbakır
8 yıl önce