|

Simsar'ın tapu mesajı

Simsar Operasyonu sanığı Recep Özcan ile Futbol Federasyonu delegesi Bülent Nuri Yazıcıoğlu arasındaki dava pazarlığı teknik takibe takıldı. Federasyon seçimlerinin durdurulduğu ise telefon görüşmesinde şifrelendi: “Ankara'dan aldım tapuyu.”

Fatih İnci
00:00 - 25/01/2009 Pazar
Güncelleme: 02:45 - 25/01/2009 Pazar
Yeni Şafak
Simsar'ın tapu mesajı
Simsar'ın tapu mesajı

Futbol Federasyonu'nun 14 Şubat'taki seçimlerini ertelemek için "yürütmeyi durdurma" istemiyle Türkiye'nin farklı illerinde dava açan Haluk Ulusoy ekibinden Bülent Nuri Yazıcıoğlu'nun Ankara'da 'Simsar Operasyonu' sanıklarıyla birlikte rüşvetle mahkeme kararı pazarlığı yaptığı teknik takiple belirlendi. Zanlıların, telefon görüşmelerinde 'Ankara'dan aldım tapuyu' diyerek kararın alındığını birbirle-rine şifreli olarak kodladıkları saptandı.


TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Edinilen bilgiye göre, Futbol Federasyonu delegesi olan ve Haluk Ulusoy'un sağ kolu olarak bilinen Bülent Nuri Yazıcıoğlu ile Profesyonel Disiplin Kurulu eski Başkanvekili Recep Özcan arasında 13 Şubat 2008 saat 00.52'de gerçekleştirilen telefon görüşmesi teknik takibe takıldı.

Geçen yıl mart ayında düzenlenen "Simsar operasyonu'nda gözaltına alınan örgüt lideri Recep Özcan'ın, Yazıcıoğlu'nu arayarak, "İster şimdi gel, ister sabah erken gel, Ankara'dan aldım tapuyu" dediği tespit edildi.

Recep Özcan'ın Yazıcıoğlu ile konuştuktan iki dakika sonra da oğlu Orkun Özcan'ı arayarak, "Saat tam ikide karar bir yana, para bir yana" dediği belirlendi.


Ankara'dan aldım tapuyu

Simsar zanlılarından Recep Özcan ile Bülent Nuri Yazıcıoğlu arasında 13 Şubat tarihinde yapılan görüşme, şu ifadelerle teknik takibe takıldı:

ÖZCAN: İstersen gel şimdi çıkalım, istersen sabah sen erken uçakla çık. Orkun seni bekliyor. Ankara'dan aldım tapuyu, nasıl istersen ben hazırım.

YAZICIOĞLU: Benim vekaletim var orda birisinde, o gitsin benim adıma ne olur sanki?

ÖZCAN: Yok abi onun için demi-yorum, öbür işi koordine etmen için

YAZICIOĞLU: Ha iyi tamam ya yarın biz saat iki gibi Ankara'dayız.

ÖZCAN: Problem yok değil mi?

YAZICIOĞLU: Yav ben yarın iki gibi Ankara'dayım diyorum sana. Tapuyu alır gider, gelirim ya tamam mı .

ÖZCAN: Heh tamam konuş patronla da tamam yani


En geç dörtte elimizde

Simsar çetesinin lideri Recep Özcan'ın, Yazıcıoğlu ile konuşmadan iki dakika sonra, telefonla oğlu Orkun Özcan'ı aradığı tespit edildi. Bu görüşmede Recep Özcan kararın kesin alınması gerektiğini söyledi. Recep Özcan ile oğlu Orkun arasındaki görüşme şöyle:

RECEP ÖZCAN: Yarın ikide, karar bir yana para bir yana, tamam.

ORKUN: Şey yani iki değil üç olur, üçbuçuk olur dedi ama muhakkak dörde kadar alacağım dedi.

RECEP ÖZCAN: Tamam mı?

ORKUN: Tamam.




15 yıl önce