|

Sınır hattı tekrar hareketlendi

IŞİD ve PKK'ya düzenlenen hava harekatları sonrası artan askeri hareketlilik sınır bölgelerine de yansıdı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:49 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Güvenlik güçleri, bir astsubayın şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı olayın ardından Suriye-Kilis sınır hattındaki önlemlerini sürdürüyor. Başta Dağ Hudut Karakolu çevresi olmak üzere Suriye sınırında alınan güvenlik önlemleri devam ederken, bölgeye takviye edilen zırhlı araçlarla, sınır hattı ve Elbeyli ilçesinde devriye görevi yapılıyor.



HENDEK İÇİNDE IŞİD MİLİTANI


IŞİD militanları da Cerablus'ta, Türkiye sınırına yakın hatta hendek kazma işlemine devam ediyor. Terör örgütü üyelerininim yaklaşık 4 kilometreye ulaşan hendeğin içerisinde dolaştıkları gözlendi.



ÖNLEMLER EN ÜST SEVİYEDE


Karakolun karşısında konuşlanan ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının mensupları da gelişmeleri canlı bağlantılarla aktarıyor. Ayrıca sınır hattında askeri personelin, 360 derece kamera kaydı yapabilen kobra zırhlı muharebe araçlarıyla devriye görevi yaptıkları görüldü. Diyarbakır Lice'de ise İlçe Jandarma Komutanlığını gözetleyen ve eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen 2 kişi yakalandı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise sınırda önlemlerin en üst seviyede olduğunu açıkladı.


#pkk
#ışid
#terör
9 yıl önce