|

Sınıra yeni fiziki güvenlik sistemi

Suruç’taki saldırının ardından sınır güvenliğini artırma kararı alan hükümet düğmeye bastı. Teröristlerin giriş çıkışını engellemek için Suriye sınırına ‘Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi’ kuruluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:35 - 23/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Adıyaman, Suruç ve Ceylanpınar'daki terör saldırılarına 'acımasızca cevap verileceğini' belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye-Suriye sınırında da güvenlik için fiziki önlemler alınacağını söyledi. Bakanlar Kurulu dün Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya'da toplandı. Kurulun ana gündemi terör olayları ve sınır güvenliği oldu. Toplantı devam ederken dışarı çıkarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, satır başlarlarıyla şunları kaydetti:



TERÖRİSTLER ENGELLENECEK


Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile ilgili komutanlar toplantıda sunum yaptı. Bu sunumun ismini 'Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi' olarak kısaltarak söyleyebilirim. Türkiye ve Suriye halklarını birbirinden ayırmayacak, teröristlerin giriş çıkışlarını engelleyecek, insani amaçlı geçişleri kolaylaştırabilecek, yabancı savaşçıları engelleyecek bir çalışma gereklidir.



MÜKEMMEL BİR PROJE


DAEŞ'i bir tehdit olarak gördüğümüze göre özellikle onların bulunduğu yerlere göre en acil yerden başlayarak sınır güvenlik


sistemimiz takviye edilecektir, teröristlerin geçiş noktalarının engellenmesi amacıyla fiziki engeller alınacaktır.İçinde ASELSAN'ın da bulunduğu mükemmel bir proje hazırlamışlar. Bu projeden başlanıp bitirilenler var, çok kısa bölgeler halinde devam etmesi uygun görüldü.



KARŞILIĞINI GÖRECEKLER


Polislerimizle ilgili saldırı süratle araştırılıyor. Ama neresinden bakarsak bakalım, bir terör örgütünün işlediği bir terör suçudur, kan dökülmüştür. Mutlaka bunu yapanlar karşılığını görecektir. Eylemleri yapanlara acımasız bir şekilde karşılığı verilecektir. Çözüm süreci rasyonel olarak devak etmelidir. Ama kamu düzeni ve güvenliğinde sıkıntı olursa çözüm sürecinin devam etmesi mümkün değildir.



ALÇAKÇA BİR YALAN


(DAEŞ'e karşı Türkiye Hükümeti yeterli mücadeleyi yapmıyor) algısı üzerinden propaganda amaçlı, fevkalade etkili bir kampanya yürütülmektedir. Bu alçakça bir yalandır. Hiçbir noktası doğru değildir.





--------------------------------------------------------------------------------


sorgulama sayfası


#daeş
#suriye sınırı
#Vecdi Gönül
#Hulusi Akar
#Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi
9 yıl önce