|

Sınırda kavuşma anı

İdlib’deki kimyasal saldırıda annesini kaybeden 2,5 yaşındaki Reda yaralı olarak Reyhanlı’ya getirildi. Reda hastanede tedavi edilirken, Kızılay da ailesini aramaya başladı. Ve ekipler 6 ay sonra Suriye’de yaşayan babaya ulaştı. Baba-oğul sınırın sıfır noktasında gözyaşları içinde buluştu.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:05 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye’ye getirilen 2,5 yaşındaki Reda Ali, ailesine kavuştu.
Türkiye’ye getirilen 2,5 yaşındaki Reda Ali, ailesine kavuştu.

Suriye’deki kimyasal silah saldırısında yaralanan ve yanında kimsesi olmadan Türkiye’ye getirilen 2,5 yaşındaki Reda Ali, ailesine kavuştu. Aylardır oğlunun izini süren baba Ali Muhammed'in hasreti, sınır noktasında dindi.

Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısında yaralanan ve yanında kimsesi olmadan Türkiye’ye getirilen 2,5 yaşındaki Reda Ali, Türk Kızılayının girişimiyle Suriye’deki ailesine kavuştu. Reda ve aylarca oğlunun izini süren babası Ali Muhammed, 6 aylık hasretlerini sınırın sıfır noktasında birbirlerine gözyaşları içerisinde sarılarak dindirdi. Esed rejiminin İdlib’de nisan ayında gerçekleştirdiği, yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kimyasal silah saldırısı, Suriyeli Reda Ali’nin de hayatının darmadağın olmasına sebep oldu. Türk Kızılayının uzman personelinden Yasmina Peker, “Reda’nın annesi bu saldırılarda ne yazık ki vefat etti. Babası o esnada diğer çocuklarıyla olduğu için Reda ambulansla tek başına, pek çok başka çocuk ve yetişkinle beraber Türkiye’ye geçti. Gaziantep’te tedavi altına alınan Reda, sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca koruma altına alındı” bilgisini paylaştı. Türk yetkililer kendisiyle temasa geçinceye kadar oğlunun yaşayıp yaşamadığından emin olamayan baba Ali Muhammed, önceki gün ICRC görevlileri ile Yayladağı Sınır Kapısı’na büyük bir heyecanla geldi.

NASIL BEKLEDİK SENİ BİLSEN

Yaklaşık 6 aydır ayrı olan baba-oğul için artık aralarındaki tek mesafe iki ülkenin sınırlarını belirleyen demir kapılardı. Yetkililer Reda’yı getirirken gözyaşlarına boğulan baba, kapının açılmasıyla oğluna “Babam, nerelerdeydin sen? Nasıl bekledik seni bir bilsen” diyerek koşup sarıldı. Acıyı ve sevinci bir arada yaşayan baba, minik oğluna 4 kardeşinin de kendisini beklediğini ama artık annesinin olmadığını anlattı. Baba Ali Muhammed, oğlunu bulan, tedavi eden ve kendisine yeniden kavuşturan tüm yetkililere teşekkür etti.



#Ali Muhammed
#Suriye
#Türkiye
6 yıl önce