|

Sınırda tansiyon yükseliyor

Silopi’deki tatbikat 16. gününü geride bıraktı. Düşmandaki kritik bir tesisin ele geçirilmesi senaryosunun icra edildiği eğitimler sırasında tesis çevresi ilk kez havanlarla bombalandı. Irak askerleri bölge şartlarına uyum sağlamak için çöl kamuflajlı kıyafet giydi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:52 - 4/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
TSK’nın 18 Eylül’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde başlattığı askeri tatbikatta her geçen gün seviye yükseltiliyor.
TSK’nın 18 Eylül’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde başlattığı askeri tatbikatta her geçen gün seviye yükseltiliyor.

TSK’nın 18 Eylül’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde başlattığı askeri tatbikatta her geçen gün seviye yükseltiliyor. Tatbikatın 16. gününde çalışılan operasyonlar savaş sahnelerini aratmadı. Düşmanda bulunan kritik bir tesisin ele geçirilmesi senaryosunun icra edildiği eğitimler sırasında tesis çevresi ilk kez havanlarla bombalandı. MG-3 manevra mermisi, hakem bombaları ve güdümlü anti-tank füzesinin (TOW) de kullanıldığı tatbikata Irak Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikler de katıldı. Irak askerlerinin bölge şartlarına uyum sağlamak ve gizlenmek için siyah yerine çöl kamuflajlı kıyafet giydikleri görüldü.


Senaryonun başarıyla tamamlanmasının ardından bölgeye intikal eden Mehmetçik ve Iraklılar, ZPT’lerle oradan uzaklaştırıldı. Ayrıca operasyon kapsamında olası hava saldırılarına karşı da ATILGAN hava savunma sistemi görev aldı. 

#Türkiye
#TSK
#Tatbikat
#Irak
7 yıl önce