|

Şirketin anahtarını FETÖ’ye vermiş

Sağlık sorunları ve ilerlemiş yaşı nedeniyle serbest bırakılan Aydınlı Grup Onursal Başkanı M. Şevki Kavurmacı’nın iş yerinde ele geçirilen belgede Forum İnşaat hisselerinin 'hizmet'e ait olduğu ibaresi tespit edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:34 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'ye finansal destek vermek suçundan TUSKON üyesi 208 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 79 iş adamından aralarında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve Güllüoğlu Baklavalarının sahibi Faruk Güllüoğlu'nun da bulunduğu 27 kişi “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Aralarında Nejat Güllü'nün bulunduğu 52 işadamı ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.



YAŞI VE HASTALIĞI NEDENİYLE BIRAKILDI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde ve Terör savcısı Can Tuncay'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama gerçekleştirildi. Arama gerçekleştirilen isimlerden bir tanesi de Alzheimer hastası olması ve ilerlemiş yaşı nedeniyle savcılık talimatıyla emniyetten serbest kalan Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı oldu. Kavurmacı'nın işyerinde yapılan aramada Aydınlı Grupla bağlantılı Forum İnşaat'la ilgili şok bir belge ele geçirildi.



'ŞİRKET TÜMÜYLE GÜLEN HAREKETİNE AİT'


Emniyet güçleri, Kavurmacı'nın işyerinde beyaz bir zarf üzerine yazılan 'Forum İnşaat A.Ş Hisse dağılımı şirket varlığının tamamı hizmete aittir' ibareleri ile karşılaştı. Söz konusu belge Onursal Başkan Mustafa Şevki Kavurmacı'ya emniyetteki sorgusunda soruldu. Kavurmacı, belgenin doğruluğunu kabul ederek, 'Benim Bank Asya'da bulunan hisselerimden ve hesabımdan bana danışılmadan Forum İnşaat'a aktarılmış olabilir. Zarf üzerinde yazılı bulunan yazı da geçen hizmet Gülen hareketidir. Yazının kime ait olduğunu hatırlamıyorum. Bu firmanın daha sonradan satıldığı hakkında bir duyumum var” ifadelerini kullandı. Soruşturma dosyasına giren Kavurmacı'nın ifadesi ve ele geçirilen belge üzerine Aydınlı Grup ve Forum İnşaatın bağlantısı ile ilgili ayrıntılı inceleme başlatıldı.





PROFESÖR VE DOÇENT CVLERİ EVİNDEN ÇIKTI


Kavurmacı'nın evinde ayrıca aralarında Profesör ve doçentlerin de olduğu çok sayıda akademisyene ait cv'ler bulundu. Sorgusunda Kavurmacı'ya cv'lerin hangi amaçla kendisinde bulunduğu sorulurken, Kavurmacı akademisyenlerin maddi yardım için cv'lerini göndermiş olabileceklerini söyledi.


#FETÖ
#Aydınlı Grup
#Şevki Kavurmacı
8 yıl önce