|

Şirketlerine kayyum atandı

FETÖ’nün kara kutusu olarak bilinen Alaaddin Kaya’nın 5 milyon değerindeki 3 şirketine kayyum atandı. Kaya’nın bu şirketler aracılığıyla, toplanan himmet paralarını aklandığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve teröristbaşı Fetullah Gülen'in sağ kolu olan işadamı Alaaddin Kaya'nın şirketleriyle ilgili düğmeye basıldı. Kaya'nın eşi Zeynep Kaya ile çocukları Cüneyt ve Zübeyir Kaya'nın yönetici ve ortağı olduğu şirketlerin FETÖ irtibatlı kişi ve kuruluşlara finans sağladıkları ve FETÖ adına topladıkları himmet paralarını şirketler aracılığıyla akladıkları belirlendi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerin belirtilen eylemleri şirketler üzerinden devam ettirdiğinin anlaşılması üzerine de savcılık, şirketlere kayyum atanmasını talep etti.



Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebi doğrultusunda, Encore Makina İnşaat ve Malzeme Sanayi Ticaret AŞ, Dorukkaya Matbaacılık Yayıncılık AŞ ve İmaj İç ve Dış Ticaret AŞ isimli şirketlere, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atanmasına karar verdi. Bu karar sonrası yaklaşık 5 milyon TL değerinde olan şirketlerin yönetimi TMSF'ye geçti.


#FETÖ
#Alaaddin Kaya
#Zeynep Kaya
8 yıl önce