|

Şırnak'ta PKK'ya ağır darbe

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve tıbbi malzeme ele geçirildi.​ Operasyonda dün çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme ele geçirildi, metrelerce uzunlukta tüneller tespit edildi. Bingöl'de de PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
10:31 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 11:47 - 29/05/2016 Pazar
AA
Şırnak'ta PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Şırnak'ta PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Şırnak il merkezinde gerçekleştirilen operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı belirlenerek kontrollü şekilde imha edildi.



Operasyonda ayrıca, teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat, aralarında hücum yelekleri ve el telsizinin de olduğu teçhizat ve tıbbi malzeme ele geçirildi.



Terör örgütü mensuplarınca bölgedeki evlerin içine kazılan ve uzunluğu 10-15 metreyi bulan tüneller de tespit edildi.



  • TSK'dan dün yapılan açıklamaya göre, devam eden operasyonlarda, toplam 462 terörist etkisiz hale getirildi.

Bingöl'de 7 tutuklama


Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca kent merkezi ve ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.



Emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 zanlı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri" gerekçesiyle tutuklandı.






#Şırnak
#PKK
#Bingöl
8 yıl önce