|

Siviller TSK’ya sığınıyor

DEAŞ'ın yollara yerleştirdiği binlerce mayının içinden geçen El-Bablı siviller tüm tehlikeleri göze alarak Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk askerleri tarafından ele geçirilen bölgelere sığınıyor. Siviller Çobanbey’e götürülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:34 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Savaştan kaçan Suriyeliler kamplarda yaşamlarını sürdürüyor.
Savaştan kaçan Suriyeliler kamplarda yaşamlarını sürdürüyor.

Fırat Kalkanı Harekatı güçlerinin Bab kent merkezine girmesiyle, çok sayıda sivil aile güvenli bölgelere doğru tahliye edilmeye başlandı. Kurtarma ve tahliye operasyonları hız kazanmış durumda. Önceki gün, harekat kapsamında kontrolü sağlanan El-Bab'a bağlı Bızaa Köyü'nde mahsur kalan aileler Türkmen muhalifler tarafından kurtarıldı. Muntasır Billah Türkmen Tugayı'nın Saha komutanlarından Yahya Tilki, “Köyde mahsur kalan aileleri çıkarttık. Aralarında acil tıbbi müdahaleye ihtilacı alan kişiler var. Onları hastaneye yetiştirdik” dedi.



ANONSLARLA ÇAĞRI


ÖSO savaşçıları, tahliye oparasyonlarının çok sor şartlar altında yapılabildiğini bildiriyor. Özellikle terör örgütü DEAŞ'ın yerleştirdiği tuzaklı bomba ve mayınlar, tahliye işlemlerinde sivil ve muhalif kayıplarına neden oluyor.



GÜVENLİ BÖLGEYE GÖTÜRÜLÜYORLAR


Bir ÖSO mensubu Yeni Şafak'a, “Sıcak çatışma hattından sivilleri tahliye etmek oldukça zor. Anons yaparak yerimizi bildirmek zorundayız. Bu da sivillerle birlikte düşmanın da bizi görmesine yardımcı oluyor. DEAŞ sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor, biz ise onları cepheden çıkarmak için zırhlı araç yardımıyla olral ile düşmanın arasına girmek zorundayız. El-Bab çevresinde rejim ve PKK'da bekliyor ama halk tüm tehlikeleri göze alarak onların elindeki bölgeye değil Fırat Kalkanı'nın içine girmek istiyor. Günde iki bine kadar sivili tahliye ettiğimiz dahi oldu. Bu rejimi de oldukça sinirlendiriyor. Dün sivil tahliyesi yapan bir grubumuza Cornet füzeleriyle saldırdı. Ölü ve yaralılar var. DEAŞ halkın ilçeden ayrılmasını istemiyor” dedi.



Cenazeler yolda kaldı


Bab'tan kaçan siviller yanlarına birkaç parça giysi, yatak-yorgan ve varsa koyun keçi gibi küçükbaş hayvanlarını alıyor. Yollarda mayınlara basarak hayatını kaybeden çok sayıda sivilin olduğu ve o sivillerin cenazelerinin hala yollarda beklediği öne sürüldü. Tüm tehlikeleri aşarak Fırat Kalkanı'na sığınan siviller Çobanbey'e götürülüyor.






#DEAŞ
#TSK
#Fırat Kalkanı Harekatı
#El Bab
7 yıl önce