|

Sivilleri kalkan yaparak kaçtı

1 Ağustos’ta Zergele Kampı’na yönelik yapılan bombardımanın PKK liderlerinden Duran Kalkan’a yönelik olduğu ortaya çıktı. Zergele’de örgüte ait 3 noktaya operasyon yapıldı. İki noktayı imha eden savaş uçakları, Kalkan’ın sivillere yakın olan üçüncü noktada olduğunu tespit etti. Jetler, sivillere zarar gelmemesi için operasyonu iptal etti, Kalkan bunu fırsat bilip kaçtı.

Yeni Şafak
04:00 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 05:08 - 27/10/2015 Salı
Yeni Şafak

TSK'nın sınır ötesi harekat kapsamında geçtiğimiz 1 Ağustos günü gerçekleştirdiği Zergele Kampı bombardımanında PKK yöneticilerinden Duran Kalkan'ın son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'nın 7 Haziran'daki seçimlerin ardından terör eylemlerini tırmandırması üzerine sınır dışındaki PKK kampları ve depolarına yönelik başlatılan hava harekatlarında örgütün geçmişten bu yana kamp, lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele Köyü civarındaki kamp da hedef alındı. Anlık istihbarat raporları doğrultusunda gerçekleştiren operasyonda PKK'nın silah ve mühimmat depoları imha edildi.



JETLER SİVİLLER İÇİN VURMADI


İstihbarat raporlarına göre PKK'nın kurucusu ve üst düzey yöneticilerinden biri olan Duran Kalkan da operasyon gününde Zergele Kampı'ndaydı. Güvenlik birimlerine göre PKK'nın en 'şahin' isimlerinden biri olduğu yorumları yapılan Duran Kalkan Zergele Kampı bombardımanından kıl payı kurtuldu. Kampta 3 ayrı toplanma ve depolama bölgesi bulunduğu öğrenilirken Kalkan'ın o gün sivil yerleşim birimlerine yakın olan alanda bulunduğu belirlendi. Harekat Merkezi tarafından uydudan takip edilen operasyonun sivil unsurlara zarar gelmemesi için daha fazla devam ettirilmediği öğrenildi.





CEMİL BAYIK İRAN'A KAÇTI


Zergele'deki büyük silah ve mühimmat depolarının imha edilmesiyle çılgına dönen terör örgütü, bombardımandan sonra kendi medyasını öne sürerek Türk savaş uçaklarının köydeki sivilleri katlettiği propagandası yaptı. Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik yapılan operasyonlar örgütün üst düzey yöneticilerinin dağılmasına neden oldu. Başbakanlığa da sunulan raporlara göre örgütün üst düzey yöneticileri Kuzey Irak'ta sivil halkın içine kaçmak zorunda kaldı. Örgütün çatı yapılanması olan KCK'nın Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık'ın da İran'a kaçtığı öğrenildi. Militanların ise kamplardan ayrılmasına izin verilmiyor.


#Zergele Kampı
#pkk
#Duran Kalkan
9 yıl önce