|

Şizofreni hastası korkuttu

Sivas’ta hastaneye gitmek istemeyen şizofreni hastası Soner K., annesi ve ağabeyini odaya kilitledikten sonra iki bıçakla balkona çıktı. Polise zor anlar yaşatan Soner K. güçlükle etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 19:37 - 19/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Sivas'ta şizofreni hastası bir kişi korkuttu. Yenişehir Mahallesi 2. Sokak'taki bir apartmanın ikinci katındaki dairede ailesiyle yaşayan şizofren Soner K. (40), kendini hastaneye götürmek için eve gelen sağlık ekiplerine zorluk çıkarttı. Bunun üzerine sağlık ekipleri polisten yardım istedi. Annesi, ağabeyi ve kendinin bulunduğu odanın kapısını kilitleyen Soner K., eline iki bıçak alarak yanına hiç kimseyi yaklaştırmadı. Polislerin, evin açık olan penceresinden itfaiye merdiveni yardımıyla içeri girmesinin ardından Soner K., elindeki iki bıçakla balkona çıktı. Şizofreni hastasının bıçakları balkon duvarına bırakmasını fırsat bilen bir polis arkadan yaklaştı. Polis, bıçakları balkondan aşağıya atıp Soner K.'ya müdahale etti. Polisin yardımına arkadaşları koştu.



DOKTOR OLACAKTI


Şizofreni hastası, kendini sakinleştirmeye çalışan polislere zor anlar yaşattı. Sakinleştirici iğne yapılan Soner K, daha sonra Sivas Numune Hastanesi'ne götürüldü. Soner K.'nın elindeki bıçaklardan birinin ucunda jilet takılı olduğu görüldü. Soner K.'nın,rahatsızlığı nedeniyle tıp öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldığı belirtildi.


#şizofreni
#hasta
#olay
9 yıl önce