|

Somali'ye yardım çıkarması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine başlatılan “Umudu ol” kampanyası kapsamında, Türk Kızılayı, AFAD ile TİKA, organizasyonuyla Somali’ye 13 bin ton gıda ve insani yardım malzemesi götürecek Sebat adlı gemi Mersin’den uğurlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
13 bin ton yardım malzemesi taşıyan Sebat gemisi dualarla uğurlandı.
13 bin ton yardım malzemesi taşıyan Sebat gemisi dualarla uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine başlatılan “Umudu ol” kampanyası kapsamında, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), organizasyonuyla Somali’ye 13 bin ton gıda ve insani yardım malzemesi götürecek Sebat adlı gemi Mersin’den uğurlandı.

MERSİN’DEN UĞURLANDI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, geminin uğurlanması için Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün çok önemli bir günün yaşandığını söyledi. Açlık çeken, kuraklıktan ve iç savaştan dolayı her gün binlerce insanın öldüğü Afrika’ya Türkiye’deki kardeşlerinin bir gemi dolusu sadece erzak değil muhabbet ve dostluğu da gönderdiğini anlatan Kaynak, geçen yıl da Mersin’den Gazze’ye ramazanda insani yardım gönderildiğini hatırlattı. Nisan ayında Somali’de olduğunu anımsatan Kaynak, “Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağını gören ve Türk Kızılayı’nın bu kırmızı hilalini gören insanların yüzünden oluşan sevinci, coşkuyu görmelisiniz. Çünkü dünyada sadece o coğrafyaya gidip, kendilerini sömürmek için değil, bir şeyler vermek için gelenin Türkiye, Türk Kızılay’ı, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olduğunu bilen milyonlar var" dedi.

#Somali
#AFAD
7 yıl önce