|

Sonunda kayyum atandı

Teröre açıkça destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’ın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, daha önce Diyarbakır'da Vali Yardımcılığı da yapan Ankara'nın Etimesgut ilçesi Kaymakamı Cumali Atilla'yı kayyum olarak atadı. Ankara’dan kente gelecek kayyum bugün göreve başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:00 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim akşamı gözaltına alınan ve 5 gün sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine kayyum ataması yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce Diyarbakır'da Vali yardımcılığı da yapan Ankara'nın Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla'nın kayyum olarak atandığı belirtildi.



ETİMESGUT'TAN DİYARBAKIR'A


1964 Elazığ doğumlu olan Cumali Atilla ilk ve orta öğrenimini Elazığ'da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulundu. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü.



VALİ YARDIMCILIĞI DA YAPMIŞ


Daha sonra sırayla Giresun'un Piraziz, Muş'un Malazgirt, Bolu'nun Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevinde bulundu. 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başlayan Atilla evli ve 3 çocuk babası.







SIRADA İLÇELER VAR


Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur ilçesinde İç Kale'de düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aksoy, Diyarbakır Belediyesine görevlendirme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca konunun değerlendirileceğini, süre vermelerinin mümkün olmadığını söylemişti. Aksoy'un bu açıklamasından kısa süre sonra kayyum atamaları yapıldı. Aksoy, kayyumların daha iyi çalıştığını Sur'da vatandaş ve esnafın memnun olduğunu söyledi. Vali Aksoy, mevcut kanuna göre belediye başkanlarının terör ilişkisi nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmış, tutuklanmış ilçelere vali tarafından, il ve büyükşehir belediye başkanlıklarına İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılabileceğinin öngörüldüğünü bildirdi.



28 BELEDİYEYE GÖREVLENDİRME


İçişleri Bakanlığı daha önce 28 belediyeye kayyum atamıştı. PKK-KCK ve FETÖ'ye destek vermekten dolayı haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 28 belediye başkanı (24'ü PKK-KCK, 4'ü FETÖ) görevinden uzaklaştırılmıştı. Bakanlık bu belediyeye görevlendirme yapmıştı.







Diyarbakırlı isyanda


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kışanak ile Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle hizmeti aksatması nedeniyle vatandaşın mağduriyeti sürüyor. Belediye otobüslerinin bir haftadır hizmet vermediği kentte uzun süre yağmur altında bekleyen, okula, iş yerine, hastaneye geç kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. Bir vatandaş tepkisini, “Çocuklar okula gidemiyor, insanlar işe gidemiyor, ayıptır, günahtır. Yağmur altında bir saattir araba bekliyorum. Gelen arabalar tıklım tıklım dolu çünkü belediye otobüsleri çalıştırılmıyor” sözleriyle dile getirdi.



#Gültan Kışanak
#Cumali Atilla
#PKK
#KCK
8 yıl önce