|

Soyer mi aman ha!

Selahattin Şenliler, babası ile iftihar ettiğini belirten CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer’e tepki gösterdi: Suçlar şahsidir ancak 'Babamla iftihar ediyorum' deyince iş değişiyor. Kanımıza dokunuyor. Oy vereceklere 'Aman ha' diyorum.

Yasemin Asan
04:00 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 03:14 - 10/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Selahattin Şenliler'in 40 yıl sonra ortaya çıkardığı günlüğü, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Mamak Askeri Cezaevi’nde yaşanan işkencelere ışık tutuyor.
Selahattin Şenliler'in 40 yıl sonra ortaya çıkardığı günlüğü, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Mamak Askeri Cezaevi’nde yaşanan işkencelere ışık tutuyor.

Ülkücü hareketin önemli isimlerinden Selahattin Şenliler, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde üniversite okumaya geldiği Ankara’da 4.5 yıl Mamak Cezaevi’nde yattıktan sonra “Kusura bakmayın, yanlışlık oldu” denilerek serbest bırakıldı. Kendisini yargılayanın, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in babası, 12 Eylül darbe döneminin askeri savcısı Nurettin Soyer olduğunu belirten Şenliler, “Benim gibi binlerce insana bunu yaptılar” dedi.

SOYER KARA BİR LEKE

  • Tunç Soyer’in babası ile iftihar ettiğini belirtmesiyle ilgili Şenliler, “Suçlar şahsidir. Babanın suçundan evlat yargılanmamalı. Ancak Tunç Soyer, 'Babamla iftihar ediyorum. Gurur duyuyorum. İyi bir hukukçuydu' deyince iş değişiyor. Bu açıklamalar kanımıza dokunuyor” şeklinde konuştu. Nurettin Soyer'den “iyi bir hukukçu” diye bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Şenliler, “O da, verdiği kararlar da Türk yargı tarihinde kara bir lekedir” dedi.

HUKUK CİNAYETİ İŞLEDİ

İyi Parti'de görev alan birçok siyasetçinin de o dönem mahkum olmasına sebep olan kişinin Nurettin Soyer olduğunu vurgulayan Şenliler, “Hukuku kullanarak ülkücülere, özellikle de Mamak Cezaevi'nde yatanlara en ağır cezaları veren ve idamlarına imzasını atan Nurettin Soyer’di. Biz o günleri yudum yudum yaşadık. Nurettin Soyer, hukuk cinayeti işleyen bir adamdır. O dönem mağdur olmuş biri olarak oy vereceklere, arkadaşlarıma aman ha diyorum” şeklinde konuştu.

  • 12 Eylül'e ışık tutuyor
  • Selahattin Şenliler'in 40 yıl sonra ortaya çıkardığı günlüğü, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Mamak Askeri Cezaevi’nde yaşanan işkencelere ışık tutuyor. Şenliler'in 2017'de vefat eden annesinin kefen sandığından çıkan günlükler, okurlarının o günleri hissetmelerini sağlayacak. Günlükler, Türk siyasi tarihini yazacak araştırmacılar için de önemli bir arşiv kaynağı niteliğinde.

#Selahattin Şenliler
#CHP
#İzmir
#Tunç Soyer
#Nurettin Soyer
5 yıl önce