|

Soylu’dan Almanya’ya telefon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile yaptığı görüşmede Türkiye’deki hiçbir Alman şirketine soruşturma açılmadığını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 02:11 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Soylu, Maiziere ile bugün 40 dakikalık “yapıcı bir görüşme” gerçekleştirdi. Açıklama şöyle:

STANDART BİLGİ TALEBİ

“Türkiye’deki hiçbir Alman şirketine soruşturma açılmadığı ve böyle bir durumun söz konusu olmadığı İçişleri Bakanı Soylu tarafından Alman mevkidaşına iletildi. Soylu, Alman şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmasından her zaman memnuniyet duyduklarını ifade etti. FETÖ ile iltisakı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili yürütülen soruşturmada, bu şirketlerin ihracat yaptığı tüm ülkelerden Interpol üzerinden standart bilgi talebinde bulunulmuştur.”

İLETİŞİM PROBLEMİ YAŞANDI

“Interpol üzerinden diğer ülkeler gibi Almanya’ya da iletilen talepte bir iletişim problemi olduğu tespit edilmiştir. Tüm ülkeler arasında rutin devam eden ve irtibat görevlileri ile Interpol'den yürüyen bir mekanizma işlemektedir. İletişimdeki bu problem, haftasonu aynı kaynaklar üzerinden açıklığa kavuşturulmuştur. İletişim problemini oluşturan bu konu Interpol üzerinden de düzeltilmiştir. Ayrıca Bakan Soylu, Maiziere ile konuyu değerlendirmiş ve kendi kamuoyları ile paylaşılması ve sonrasında da iletişim içinde olma konusunda mutabık kalmışlardır.”

#Süleyman Soylu
#Almanya
#Türkiye
7 yıl önce