|

Sözcü Kalın: Danıştay'ın öğrenci Andı kararının takipçisi olacağız

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Danıştay'ın tartışmalı Öğrenci Andı ile ilgili kararına " Danıştay kendini yürütmenin yerine koymuştur. Kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız." dedi.

Yeni Şafak
18:42 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:47 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Sözcü Kalın, toplantıda konuşulan konulara dair yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın, Danıştay'ın aldığı tartışmalı Öğrenci Andı ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

"Türk ifadesinden kimsenin rahatsız olması söz konusu değildir. Milli kimlikle ilgili bir tartışma değil. Danıştay kendini yürütmenin yerine koymuştur. Kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Buradan yeni bir siyasi polemik, 'milli kimlik nedir, neyi kapsar neyi kapsamaz' gibi bir tartışmaya girmeyi çok doğru bulmuyoruz."

#İbrahim Kalın
6 yıl önce