|

Sözcü’ye operasyon

Darbe girişiminden saatler önce Erdoğan’ın yerini ifşa eden Sözcü'ye operasyon başlatıldı. Muhabir Gökmen Ulu ile internet sorumlu müdürü Mediha Olgun gözaltına alındı. Gazete sahibi Akbay ve Kaleli aranıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:42 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gazetenin Halkalı'daki binası.
Gazetenin Halkalı'daki binası.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Akbay ile internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılığın 'FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ‘Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan’ suçları kapsamında verdiği talimat üzerine harekete geçen polis, şüphelilerin adreslerinde arama yaptı. Olgun, İstanbul'da Ulu İzmir'de gözaltına alındı.


CUMHURBAŞKANININ OTELİ İFŞA EDİLDİ

Akbay’ın Fransa’da olduğu öğrenildi. Kaleli ise adresinde bulunamadı. Evinde arama yapılan Ulu, liderlerin tatil haberlerinin her yerde haber değeri taşıdığını, kendisinin bunu yaptığını savundu. Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasını ilk duyuran gazeteci olduğunu öne süren Ulu, darbe yanlısı olması halinde bunu haberle değil darbecilere telefonla bildirerek yapabileceğini dile getirdi. Suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü internet sitesinden darbe girişiminden saatler önce 16.25'te Gökmen Ulu imzalı ve 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' başlıklı haberle ifşa edilmesi bulunuyor.


ERDOĞAN’IN 2 KORUMASI ŞEHİT OLMUŞTU

Birkaç saat sonra kanlı kalkışma başlatılmış ve darbeci askerler Marmaris’teki oteli basmıştı. Baskından 15 dakika önce Erdoğan ailesi ile oteli terketmiş fakat iki koruması şehit edilmişti. 1 Ocak 2016'da yayımlanan bir bulmacada kullanılan ‘Öl Recep’ gibi ifadeler, Akbay’ın sahibi olduğu bazı şirketlerin FETÖ ile iltisaklı şirketlerle olan bağlantısı MASAK tarafından tespit edildi. Sözcü’nün 15 Temmuz öncesi FETÖ’yü destekleyen yayınları olduğu belirtildi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ

Başsavcı İrfan Fidan, “Sözcü gazetesine yönelik operasyon bilgisi var. Böyle bir direktif oldu mu?” sorusu üzerine, “Sözcü gazetesinin yöneticileri hakkında... Şu anda zaten firari, hakkında yakalama var, gözaltı var, soruşturma işlemleri devam ediyor” şeklinde konuştu. Fidan, “Kimler var, isimleri var mı?” sorusuna ise “Sadece patronu ve birkaç çalışanı” diye karşılık verdi. Operasyona tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bu sabah aldığımız bir haber gerçekten bizi derinden yaraladı. Sözcü’ye yapılmış operasyon Türkiye’ye yapılmış operasyondur” ifadelerini kullandı. Daha sonra İstanbul'a geçen Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinin Halkalı'daki merkezini ziyaret etti.

Patron Fransa’da
Fransa’nın Nice kentinde bulunduğu öğrenilen Akbay’ın Sarıyer’deki villası polislerce arandı. Avukat Celal Ülgen, “Sadece bir mini tablet bulundu ve buna el koyuldu. Sayın Başsavcı Sözcü’nün sahibinin firari olduğunu söyledi. Hakkında yakalama kararı olmayan kimseye firari kelimesi kullanılması suçtur. 5 gün önce Akbay Türkiye’deydi, Türkiye’ye rahatça gelen birisinin kaçak olarak nitelenmesini kamuoyuna bırakıyorum” dedi.


#Sözcü gazetesi
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce