|

Star kendine yapılan saldırıyı böyle gördü

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın hedef göstermesinin ardından HDP ve PKK ile birlikte hareket eden MLKP adına sün Star gazetesi binası önüne bomba konuldu. Zaman ayarlı bombanın farkedilmesi ile büyük bir facianın önüne geçildi. HDP'nin hedef gösterdiği Star gazetesi, kendisine yapılması planlanan saldırıyı manşetten "YIL-DI-RA-MAZ-SI-NIZ" başlığıyla duyurdu.

Yeni Şafak
12:13 - 25/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:31 - 25/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü'nde, Türkiye'deki ifade özgürlüğünü en çok eleştiren HDP ve PKK ile hareket eden Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), Star gazetesi binası önüne zaman ayarlı bomba koydu. Bombanın güvenlik güçleri tarafından fark edilmesiyle bir facianın önüne geçilmiş oldu.



Saldırının hedefinde olan Star gazetesi, bu girişimi manşetinden "YIL-DI-RA-MAZ-SI-NIZ" ifadeleriyle duyurdu. Star kendisini hedef alan bombalı saldırı girişimini kamuoyuyla paylaştığı haberinde, "Şanlıurfa'da 32 kişinin hayatını kaybettiği provokatif saldırının ardından, Türkiye'yi karıştırmak için paralel yapı ile kol kola giren terör örgütleri, dün de STAR Medya Grubu'nu hedef aldı. Gazetemizin İstanbul İkitelli'deki binasının bahçesine konulan parça tesirli ve zaman ayarlı bomba, patlamaya az bir zaman kala güvenlik tarafından fark edildi. Özel kıyafetli bomba imha uzmanları, terör örgütü MLK-P adına hazırlanmış pankarta sarılı parça tesirli ve zaman ayarlı bombayı fünyeyle etkisiz hale getirdi" ifadelerini kullandı.







Star'dan kamuoyuna açıklama


Star Medya Grubu'ndan yapılan açıklamada, “gerçekleri açıklamaktan Türkiye üzerinde oynanan gayri milli oyunları deşifre etmekten bir an bile geri durmayan Star Medya'yı, bomba ile yıldırmaya çalışan terör gruplarının bu çabalarının beyhude olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verildi.



Açıklamada, “24 Televizyonu ve Star Gazetesi'ni açıkça hedef gösteren Doğan Grubu ve Paralel Yapı medya ile HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a da hatırlatmada bulunmak isteriz. Türkiye'nin, gayri milli unsurlara teslim edilmesini hedefleyen her türlü hamle, karşısında Star Medya Grubu'nu bulacaktır" denildi.






#star
#star gazetesi saldırı
#star gazetesi bombalı saldırı
9 yıl önce