|

Suikast haberini 20 gün önce aldı

Çeçen komutan Ali Osaev suikastiyle ilgili tartışmalar sürerken Osaev'in en yakın dostu Ali Can Eleman'dan saldırıya ilişkin çarpıcı iddialar geldi: “Osaev, ölümünden 20 gün kadar önce Rusların adamı olan Ramazan Kadirov'in kendisini öldürtmek için İstanbul'a üç ekip yolladığını söylemişti. Öldürülmeden 20 dakika kadar önce de benden helallik istedi.”

Abdullah Yıldırım
00:00 - 5/03/2009 الخميس
Güncelleme: 02:01 - 5/03/2009 الخميس
Yeni Şafak
Suikast haberini  20 gün önce aldı
Suikast haberini 20 gün önce aldı

Türkiye'de yaşayan Çeçenleri 'sıra hangimizde' diye endişelendiren esrarengiz suikastler ile ilgili öldürülen Ali Osaev'in en yakın dostundan çarpıcı açıklamalar geldi. İstanbul'da son 5 ayda Ruslara karşı savaşan üç Çeçen lider saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Geçen hafta Zeytinburnu'nda öldürülen asıl ismi Musa Ataev olan Ali Osaev'in dostu Ali Can Eleman Yeni Şafak'a konuştu. Cinayetin, Rusya İç İstihbarat Teşkilatı'nın (FSB) emriyle gerçekleştirildiğini belirten Eleman, Osaev'in de bu suikasttan 20 gün kadar önce haberdar olduğunu ve kendisine de bu konuda bilgiler verdiğini söyledi.

BİZDEN HELALLİK İSTEDİ

Rusya yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov'un Osaev'i öldürmek için İstanbul'a 3 suikast ekibi gönderdiğini ifade eden Eleman şöyle konuştu: “Osaev, 20 gün kadar önceki görüşmemizde Ramazan Kadirov'un kendisini öldürmek için İstanbul'a 3 ekip yolladığını söylemişti. Suikast haberi ona önceden ulaşmıştı. Öldürülmeden 20 dakika önce ise bizden helallik istedi.”

ÇEÇENLERİN BABASIYDI

Osaev'in Türkiye'de bulunan tüm Kafkasların babası olduğunu anlatan Eleman, “O sadece ailesinin babası değildi. Türkiye'de bulunan bütün Kafkasların babasıydı. Kaybımız çok büyük. Fakat her şehidin bizim için zafer müjdesi olduğunu biliyoruz. Bunu yapan hainler bizim içimizden de olabilir. Kim olursa olsun elbet birgün hesap verecekler” diye konuştu. Ali Can Eleman, Vladimir Putin'in korkulu rüyası olan Osaev'i öldürten Ramazan Kadirov'un Türkiye'deki 300 Çeçen'i safdışı bırakmak için büyük bir bütçe ayırdığını iddia etti.

KÜÇÜK OĞLU DA KAYIP

Ali Osaev'in Zeytinburnu'ndaki evinde ise büyük bir üzüntü var. Ali Osaev'in annesi Arubika, küçük oğlu Ramam'ın da Grozni'de Ramazan Kadirov'un adamları tarafından kaçırıldığını ve beş yıldır kendisinden hiçbir haber alamadıklarını anlattı. Kederli anne Arubika şunları söyledi: “Oğlum korkusuz ve yiğit bir insandı. Çok temiz bir kalbi vardı. Çeçen emiri Dokku, oğlumun ölüm haberini duyunca bizleri aradı. Bize 'Musa benim her şeyimdi. O gidişiyle benim de vücudumun yarısı gitti' dedi.”


Babamı çok özlüyorum

Osaev'in dördü İstanbul'da, biri Belçika'da beş çocuğu bulunuyor. Çocuklar babalarının ardından gözyaşı döküyor. Osaev'in en büyük kızı 19 yaşındaki Yaha, “Babamın hayatta tek istediği Çeçenistan'ın özgürlüğüydü. Yıllarca Ruslara ve özellikle Putin'e karşı savaştı. Cihad onun için burada da devam ediyordu. En büyük düşmanı olan Ruslar onu bizden aldılar. Babamı çok seviyorum. Onu çok özlüyorum” dedi. Genç Yaha da babasını Kadirov'un öldürttüğünü söyledi. Osaev'in küçük kızları 9 yaşındaki Fatma ile 2 yaşındaki Ayşe ise olanlardan habersiz. Fakat Fatma, defterine 'babamı çok seviyorum' diye yazmış ve babasının öldürüldüğü gece kullandığı arabayı çizmiş.



٪d سنوات قبل