|

Suikast sunumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele darbe girişimi gecesi saldıran timde yer alan Astsubay Üstçavuş Yakup Özcan, suikaste ilişkin sunum yapıldığını söyledi. Özcan, timin başındaki Gökhan Sönmezateş’in, “Görevimiz Cumhurbaşkanını bölgedeki otelden alıp Ankara’daki karargaha götürmek” dediğini aktardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 22:36 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldıran timde yer alan Çiğli 2. Jet Ana Hava Üs Komutanlığında görevli Astsubay Üstçavuş Yakup Özcan'ın ifadesine ulaşıldı. Özcan, operasyon ve operasyon sonrasıyle ilgili bilgiler verdi. Aynı yerde çalıştığı Astsubay Ömer Faruk Göçmen'in olaydan bir buçuk ay önce 'Yavru Baykuşlar' adlı bir Whatsaap grubu kurduğunu söyleyen Özcan, “Göçmen, olaydan birkaç gün öncesinden başlayarak, grupta vatan ve millet sevgisini içeren şiirler paylaşmaya başladı. Buradan görevin ne olduğunu sorduk, zamanı geldiğinde buradan çağrılacağımızı söyledi.”



GÖREV ERDOĞAN'I ALMAK


15 Temmuz'da eve gittikten sonra göreve çağırıldıklarını söyleyen Özcan, şunları anlattı: “Deponun önünde toplandık, Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş geldi. Kendisiyle gelen özel kuvvetler personelinin elinde hava fotoğrafları vardı. Fotoğraflarda sahil ve sahilde yer alan oteller gözüküyordu. Operasyonun düzenleneceği otelin fotoğraflardaki en büyük otel olduğunu söylediler. Meydanda toplandıktan sonra Sönmezateş, 'Arkadaşlar şu andan itibaren TSK yönetime el koymuştur. Genelkurmay Başkanlığında darbe yapılmıştır. Bizde komutanlık olarak, Genelkurmay'a bağlıyız. Oradan gelecek emir ve direktifler konusunda görev alacağız. Görevimiz de Cumhurbaşkanımızı bölgedeki otelde, canlı olarak alıp Ankara'daki karargaha götüreceğiz. Ama bölgede Cumhurbaşkanı'nın koruması polisler ve siviller var. Ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ateş gelmedikçe ateş etmeyin. Megafonla uyarı yapacağız. Direnen ve karşı koyan olursa öldürün' dedi. Bu konuşmayı 27 kişiye yaptı. Bu kişiler arasında uçuş ekibi yoktu. Onlar pistte helikopterlerin yanındaydı.”



BİNBAŞININ EMRİNDEYDİK


“Daha sonra bize operasyonunun nasıl yapılacağına dair sunum yapıldı. Sunumu yapan özel kuvvetler komutanı olan binbaşının emrinde olacaktık. 13 onlar 14 biz olmak üzere 27 kişiydik. Helikopterlerin yanına gidecekken, Sönmezateş, 'Genelkurmay'dan emir gelecek, alacağımız kişinin yeri değişti' dedi. 1 saat kadar bekledik. Daha sonra iki gruba ayrılıp helikopterlere bindik. Pistte bu iş için ayrılmış 4 helikopter bulunuyordu. 01.00-01.30 civarında hareket ettik. 2.30 civarında olay yerine indik.”


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Yakup Özcan
8 yıl önce