|

Suikastçı hainler ekmek gasp etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan suikast timindeki 2 asker, bir fırından silah zoruyla ekmek gasp etti. Üzerinde askeri tişört ve ayakkabı olan darbeci, koşarak ormanlık alana kaçarak izini kaybettirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 23:43 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan hainlerden ikisi, bir fırından silah zoruyla ekmek gasp etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen suikast timineki hainlerrden ikisinin, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi girişindeki ormanlık alan yakınında bulunan bir fırından sabaha karşı ekmek gasp ettiklei ihbarı geldi. İhbar üzerine ormanlık alana Özel Harekat ve jandarma komando ekipleri sevk edildi.



AYAĞINDA BOT VARDI


Fırın personeli Mustafa Çağırankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece 03.30 sıralarında fırının arkasındaki ormanlık alandan gelen bir askerin, silah çekerek 5 ekmek gasp ettiğini söyledi. Askerin ormanlık alana koştuğunu, orada bekleyen bir başka askerin de onu tutarak yukarı çektiğini ifade eden Çağırankaya, “Sonrasında hemen jandarmayı aradık. 5 dakika içinde geldiler ve aramaya başladılar. Üzerlerinde askeri tişört, ayağında da askeri ayakkabı vardı” dedi.


Fırıncı Çağırankaya, olay sırasında gayet sakin olduklarını dile getirerek, askerin bitkin görünmediğini ancak sakallarının olduğunu belirtti. Gazetecilerin “Darbeci askerler olduklarına emin misiniz?” sorusu üzerine Çağırankaya, “Gece dağdan indiklerine ve silah çektiklerine göre darbeci askerlerdi. Ekmek isteselerdi verirdik. Silah çektiklerine göre bunlar biraz acemiydiler” diye konuştu. Suikast timindeki askerlerin yakalanması için bölgede başlatılan arama çalışmaları sürüyor.



Komandolar ormanı tarıyor


Suikast timindeki askerler ormanlık alanlar dahil her yerde aranıyor. Arama çalışmalarına Muğla İl Jandarma Komutanlığı


ile Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan özel eğitimli, tamamı rütbelilerden oluşan askerler ile Muğla İl Jandarma Komutanlığı'ndan 300 komando, 200 jandarma, 100 Özel Harekat Polisi, 6 helikopter, 3 uçak ve 1 drone de katılıyor. Suikast timindeki hainlerin yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Otelin sahil kısmına bakan güvenlik kameralarından birisine yansıyan görüntülerde, askerlerin saldırının ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeden ayrıldıkları görülüyor. Bu arada, yakalanan 7 darbecinin ifadeleri doğrultusunda aranan FETÖ üyesi askerlerin sayısı 11'den 12'ye yükseldi. Listeye eklenen son isim iseYüzbaşı Mehmet Öztürk oldu.



25 darbeci yakalandı


Muğla Valisi Amir Çiçek, otele saldırı düzenleyen 37 darbeci askerden 25'inin yakalandığını ve bunlardan 20'sinin tutuklandığını


söyledi. Çiçek, “Arkadaşlarımız canla başla, gece gündüz demeden taş, ova, deniz, gördüğünüz doğanın çetin haline rağmen arıyorlar. Yılan yesinler, çıyan yesinler, ot yesinler, ne yerlerse yesinler sonunda ele düşecekler. Türkiye'de yaşamaları artık mümkün değil. Kaçarak kurtulamayacaklar” dedi.


#FETÖ
#Suikast timi
8 yıl önce