|

Sur mağdurları evlerine kavuşuyor

Terör örgütü PKK'nın yerle bir ettiği Sur'un ayağa kalkması için çalışmalara devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ tarafından Üçkuyu mevkiinde yapılan konutların kura çekimi yarın saat 13.00'te Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Yeni Şafak ve
23:17 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 00:38 - 15/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Terör örgütü PKK’nın hendek eylemleriyle büyük zarar verdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesini ayağa kaldırmak için çalışmalar devam ediyor.

Çukur kalkışması sürecinde özellikle Sur’un tarihi ve kültür dokusuna zarar veren teröristler, evleri, camileri, kiliseleri ve okulları ateşe vererek yerle bir etmişti. Sur’u terörden temizleyen hükümet ardından bölgenin ayağa kaldırılması için seferber oldu. Terörün izleri silinirken, tarihi binaların da yenilenmesine devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ tarafından Üçkuyu mevkiinde yapılan konutların kura çekimi yarın saat 13.00'te Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

30 MİLYON BÜTÇE

Sur’da yenilenmesi devam eden yapılar için yaklaşık 30 milyon bütçe ayrıldı. Yenilemeler sırasında tarihi yapıların dokusu da korunuyor. Tarihi mimarinin ayrıntılarına ve özellikleri dikkate alınıyor. Tarihi yapıların yanı sıra, konut yapımı için de TOKİ’nin çalışmaları devam ediyor.

#Sur
#Diyarbakır
6 yıl önce