|

Tahir Elçi'nin yanındaki tabanca teröriste ait

Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Elçi'nin yanında bulunan silahın ilk polisi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:23 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 11:57 - 29/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Dün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan şunları söyledi:



"Kayıp sadece Elçi ailesinin değil, bütün Türkiye'nin kaybıdır. Olayla ilgili soruşturma bütün kapsamıyla yürütülüyor. Daha olay olduğu anda hemen devleti suçlayanlara söylüyorum: Ankara garında DAEŞ terör yapar, döner devlete katil demeye kalkarsınız. Tahir Elçi hayatını kaybeder, ortada hiçbir delil yokken devleti katil ilan etmeye kalkarsanız ve orada şehit olan iki polisimizi yok sayarsanız, bu ülkeye barış getirmez. Herhangi bir HDP'linin ağzından şehit edilen polislerimizle ilgili bir şey duydunuz mu? Dün Meclis'te gördüğüm tablodan gerçekten teessüf ediyorum.



İlk saldırı polislere yapıldı


İlk saldırı 100 metre ötede iki polisimizi şehit eden teröristler tarafından yapıldı. Bu saldırıdan sonra teröristlerin elini kolunu sallaya sallaya gitmesine kimse izin veremez. Sayın Tahir Elçi de açıklama sonrasında orada bulunuyor. Eğer teröristlerin saldırısı olmasaydı, bütün bu acı olaylar yaşanmamış olacaktı. Sur'da hendekler kazılmamış olsaydı, güzelim Diyarbakır'da herkes huzur içinde yaşayacaktı. Terör örgütüyle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek. Sayın Tahir Elçi'nin vefat edilmesiyle ilgili bütün soruşturmalar yapılıyor.



Tahir Elçi'nin yanında bulunan tabanca teröriste ait


Olayın hemen sonrasında, olayı aydınlatmaya giden başsavcımıza roketlerle kim saldırdı? Daha sonra bombayla kim saldırdı? Eğer birisi bu olayın örtülmesini istiyorsa, bu terör örgütüdür. Bu gece yapılan çalışmalar esnasında, Sayın Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada yapılan balistik incelemede, bu tabancanın ondan önce ilk polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edilmiştir."





#Tahir Elçi
#PKK
#terörist
8 yıl önce