|

Taksicilere güvenlik kıyağı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hizmet veren Havabüs otobüsleri güvenlik gerekçesiyle terminalden uzaklaştırılırken, aynı noktada ticari taksiler yolcu almaya devam ediyor. Haksız rekabete neden olan bu uygulama yüzünden yolcular, bavullarıyla uzun bir mesafeyi yürümek zorunda kalıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:35 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Sabiha Gökçen'de rant kapı değiştirdi
Sabiha Gökçen'de rant kapı değiştirdi

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında hizmet veren Havabüs otobüsleri güvenlik gerekçesiyle terminalden uzaklaştırılırken, yolcu çıkış noktalarında taksilerin devam etmesi haksız rekabete neden oluyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı güvenlik komisyonu güvenlik gerekçesiyle havalimanında kanunen taşımacılık faaliyetlerini yerine getiren Havabüs otobüslerini terminalden uzağa taşınırken, hem yolcular metrelerce bavullarıyla yürümek zorunda kalıyor hem de taksicilere haksız kazanç elde ettirildiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde de Pegasus'a ait taşımacılık firmasının havalimanında haksız taşımacılık yaptığı ve bu konuyla ilgili olarak devletin gerekli kurumları göreve davet edilmiş, aynı zamanda da usulsüzlere dikkat çekilmişti.



“RANTA GÖRE KAPILAR DEĞİŞTİ”


Sabiha Gökçen Havalimanında vatandaşa göre değil ranta göre uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Pegasus'a ait taşımacılık firmasının elde ettiği yüksek gelirin kaybolmaması için havalimanında yolcu çıkış kapılarının da yerleri değiştirildi. Burada havalimanından çıkış yapacak yolcular hem çıkış kapılarına metrelerce yürürken aynı zamanda da ulaşım araçlarına gitmek içinde terminal dışında bavulları ile metrelerce yol kat etmesi gerektiği gözlendi.



“KAMUYA GÜVENLİK TEDBİRLERİ”


İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında ilginç güvenlik önlemleri uygulandığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Sabiha Gökçen havalimanı güvenlik komisyonu tarafından yolcuların geliş katından çıktıkları noktada bulunan Havabüs ulaşım araçları güvenlik gerekçesiyle açık otopark alanına taşındığı öğrenildi. Yurt içi ve yurt dışından gelen vatandaşların ellerinde bagajları ile metrelerce yürümesi ve ulaşımı kullanmaları zorlaştırılması vatandaşları da zor duruma sokarken, aynı zamanda Sabiha Gökçen havalimanında faaliyet gösteren taksicileri de ayrı bir rant oluşturduğu belirtildi.



Yılların firmasına haksızlık


Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki haksız uygulamalar saymakla bitmiyor. Havalimanında daha önce günde 500 sefer ile kanuni yollarla hizmet veren ve 5 yıllık taşımacılık yapan bir firmanın hukuksuz yollarla taşımacılık yapmasına son verildi. Bu iptal nedeniyle Pegasus'a ait Akmis taşımacılık firması ise ayak oyunları ile elde ettiği haksız kazancın ve rantın önünün açıldığına dikkat çekiliyor.



Tüm usulsüzlüklere rağmen


Sabiha Gökçen havalimanı güvenlik komisyonunun konuyla ilgili olarak, havalimanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihaleyi alarak taşımacılık faaliyetinde bulunan Havabüs araçlarını metrelerce uzağa taşırken, aynı geliş noktalarında taksicilerin durmasına müsaade ettiği gözlendi. Terör ve güvenlik gerekçesiyle geliş katının çıkış noktalarından uzaklaştırılan Havabüs araçları açık otoparkta yolculara hizmet vermeye devam ediyor.



Yetkililer, güvenlik gerekçesiyle komisyon kararına uyduklarını belirtirken, yapılan uygulamanın haksız kazanca neden olduğunu belirtti. Aynı zamanda havalimanlarında uygulanan terör saldırılarında otobüslerin değil özellikle 28 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Atatürk havalimanına gerçekleştirilen terör saldırısını yapanların olay yerine taksiyle geldiğini belirterek, uygulamanın haksızca yapıldığına dikkat çekti. Havabüs otobüslerinde 24 saat güvenlik kameraları ile denetlenirken, taksilerde böyle bir uygulamanın da olmadığını belirten yetkililer, havalimanına güvenlik komisyonundan adaletli bir yönetim beklediklerini sözlerine eklediler.













#İstanbul
#Sabiha Gökçen Havalimanı
#Taksi
7 yıl önce