|

Taktik bebek

FETÖ’nün izdivaç ablası avukat Özge Elif Hendekçi’nin, teröristbaşı Fetullah Gülen’in mağdur algısı yaratmak için kadın örgüt üyelerine verdiği ‘Doğum yapın’ talimatına uyduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:13 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Özge Elif Hendekçi
Özge Elif Hendekçi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kadın örgüt üyelerine karşı yapılacak olası operasyonlar için uyguladığı ‘doğum’ politikasına uyanlar deşifre oluyor. Olası operasyonlar sonrası yürütülecek ‘mağdur’ algısının oluşturulması için teröristbaşı Fetullah Gülen’in ‘Doğum yapın’ talimatına uyanlardan birinin de FETÖ’nün izdivaç ablası olduğu ortaya çıktı.

SAVCILIK SERBEST BIRAKIYOR

Soruşturma birimleri ise, örgütün mağdur algısı oluşturma hedefine ulaşamaması için hamile örgüt üyelerini adli kontrol uygularak talebiyle serbest bırakıyor. Bunun son örneği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada şüpheli olan ve örgütün izdivaç ablası Avukat Özge Elif Hendekçi oldu. ByLock kullanıcısı olan Hendekçi’nin örgütün bu stratejisi doğrultusunda sadece 1,5 ay evli kalıp boşandığı, 8 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

ÖRGÜTSEL STRATEJİ

Hendekçi’nin 22 Ocak 2017’de evlendiği, 10 Mart tarihinde ise boşandığına dikkat çekilen iddianamede ‘Şüphelinin örgütsel taktik ve strateji gereği evlilik yapıp boşandığı anlaşılmıştır’ denildi. Hendekçi'nin soruşturma ve kovuşturmadan kurtulmak, hamileliği de örgütsel amaçlar için kullanarak toplum içerisinde mağduriyet hissi uyandırmayı amaçladığı belirtildi.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Özge Elif Hendekçi
7 yıl önce