|

Talimat 2 'imam'dan

BDDK’daki 39 FETÖ’cüye ilişkin iddianamede şüphelilerden birinin, örgüt imamları Osman Hilmi Özdil ile Osman Karakuş irtibatına dikkat çekildi. Zanlılar 17-25 Aralık kumpasına hazırlık için sistemde 5 bin 200 sorgulama yapmış.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:34 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
BDDK'nın ByLock’çu 
murakıpları 5 bin 200 
sorgulama yapmış
BDDK'nın ByLock’çu murakıpları 5 bin 200 sorgulama yapmış

İstanbul cumhuriyet savcılarından Evliya Çalışkan'ın, FETÖ'nün BDDK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 39 Bylock'çu BDDK çalışanı hakkında düzenlenen iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 28'i tutuklu 39 şüphelinin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istendi. 9 şüpheli hakkında ise yakalama kararı olduğu öğrenildi. Çalışkan'ın hazırladığı iddianamede BDDK çalışanı örgüt mensuplarının 17-25 Aralık soruşturmasında hedef alınan mağdurların banka hesaplarını yasadışı şekilde 5 bin 200 kez sorguladığı ifade edildi. Örgüt üyelerinin hesap sorguları sonucu ulaştığı bilgiler, daha sonra 17-25 Aralık kumpas soruşturması için kullanıldı.



KOZANLI VE KARAKUŞ


BDDK'da Hukuk İşleri Uzmanı Mehmet Sıddık Yurtçiçek'in (tutuklu) kurumda önemli bir pozisyonda olduğu, BDDK Başkanı Mukim Öztekin döneminde daire başkanlığa getirildiği belirtilen iddianamede, Yurtçiçek'in FETÖ'nün 'yargı imamı' Osman Karakuş'la irtibatı olduğu belirtildi. Yurtçiçek'in ayrıca 'Kozanlı Ömer' olarak bilinen 'emniyet imamı' Osman Hilmi Özdil ve üst düzey FETÖ yöneticilerinden Kudret Ünal'la da irtibatlı olduğu tespit edildi. Bu kişileri nereden tanıdığı sorulan Yurtçiçek, “Özdil'i tanımıyorum. Aradıysam da arabama sigorta yaptırmak için aramış olabilirim. Karakuş'u ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak biliyorum” dedi. FETÖ'cü BDDK çalışanlarının tamamının 2014 Ağustos ayında ByLock indirip kullanmaya başladığı bilgisi verilen iddianamede, BDDK'da 'yeminli murakıp yardımcısı' olarak görev yapan şüpheli Ayşegül Yavuz'un iki kardeşinin de TSK'dan ihraç edildiği belirtildi. Bu isimlerin yüzbaşı rütbesindeyken görev yapan Hasan Ürküt ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda üsteğmen olan Rıza Ürküt oldukları öğrenildi.


#BDDK
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce